Bulgarlar, Türk Gazetecileri Ülkeye Sokmadı

Bulgarlar, Türk Gazetecileri Ülkeye Sokmadı
Bulgaristan'da gerçekleştirilecek olan eylemleri takip etmek amacıyla Kapıkule Sınır Kapısından geçerek komşu ülkeye gitmek isteyen gazetecilere Bulgar...

Bulgaristan'da gerçekleştirilecek olan eylemleri takip etmek amacıyla Kapıkule Sınır Kapısından geçerek komşu ülkeye gitmek isteyen gazetecilere Bulgar yetkililer geçiş izni vermedi.

Bulgaristan vatandaşlarının Kapitan Andreevo Sınır Kapısında Bulgar vatandaşı olan Türklerin oy kullanmaya gelmelerini engellemek için yaptığı eylemler devan ederken, komşu ülkede düzenlenen eylemleri görüntülemek için gitmek isteyen gazeteciler Bulgaristan'a sokulmadı. Bulgar yetkililerin, "güvenlik" gerekçeleri nedeniyle, Türk gazetecileri ülkeye sokmadığı öğrenildi.

VALİ DEMİR: SINIRDA HERHANGİ BİR SORUN YOK

Edirne Valisi Günay Özdemir, söz konusu Kapitan Andrevo Sınır Kapısı'nda Türk seçmenlerin oy kullanmaları için geçişlerinde herhangi bir sorunun olmadığını söyledi. Vali Özdemir, Kapıkule başta olmak üzere diğer kara sınır kapılarında da Türk seçmenlerin Bulgaristan'a giriş yapabildiklerini belirtti.

ORTAK TEMAS MERKEZİ AÇILMIŞTI

Öte yandan, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan İç İşleri Bakan Vekili Nikolaos Toskas, Bulgaristan İç İşleri Bakanı Rumiana Bachvarova'nun katılımlarıyla 25 Kasım 2016 tarihinde Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda, 3 komşu ülke arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla Ortak Temas Merkezinin açılışı yapıldı.

(Koray Ustabaşı/İHA)

Bulgarlar, Türk Gazetecileri Ülkeye Sokmadı

Bulgarlar, Türk Gazetecileri Ülkeye Sokmadı

Kaynak:IHA