Buna Kargalar da Güler!

Buna Kargalar da Güler!
Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun söylediği sözler ile uyguladığı icraat aynı noktada bir türlü birleşemiyor. Genel Müdür Sütlüoğlu'nun alım evlerinden bilgisi yoksa haberimizi okumasını öneriyoruz...

2. sürgün alımlarını sürdüren Çaykur’da günde ortalama 7 bin ton ve ikinci sürgünde şu ana kadar toplam 87 bin 500 ton yaş çay yaprağı aldıklarını belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, kaliteli çay alımından vazgeçmeyeceklerini söylemesine rağmen bunu hangi personelle yapacağını bir türlü açıklayamıyor.

Çaykur alımevlerinin büyük çoğunluğunda tek personel olarak eksper görev yaparken aynı eksper gün içinde birbirinden kilometrelerce uzak birden fazla alım evinde görev yapıyor. Bu nedenlerle teknik olarak bu şekilde kaliteli çay alımının mümkün olmadığı Çaykur’da Genel Müdürün kaliteli çay alımı açıklamalarına kargalar da gülüyor!

ÇAYKUR KALİTEDEN ÖDÜN VERMEYECEKMİŞ! TEK PERSONELLE Mİ KALİTELİ ÇAY ALACAKSIN! BAK KARGALAR DA GÜLÜYOR!

imdat-sutluoglu-caykur-genel-muduru.20140709125616.jpg

Her platformda kaliteli çay alacaklarını ve bundan asla ödün vermeyeceklerini ifade ederek, kaliteli yaş çay yaprağı alım ve kaliteli kuru çay üretim uygulamalarından hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini belirten Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, “Kalite bizim olmazsa olmazımız. Mutlaka bu kaliteyi sağlayacağız. Buna kararlıyız. Bunu ÇAYKUR çalışanlarımızın da, üreticilerimiz de anlaması lazım. Bundan taviz vermemiz, geriye dönüş yapmamız mümkün değil. Çünkü bundan geri adım atmamız demek, çayımızın geleceğini yok etmemiz, çayımızın geleceğini öldürmemiz demek. Bunun bilincindeyiz. Bunun için gece gündüz çalışarak çayımızı en kaliteli şekle getirmeye, yanlışlarımızı düzeltmeye gayret ediyoruz ve İnşallah bunu sağlayacağız“ şeklinde konuşurken; gün içinde birden fazla alım evinde zor şartlar altında çalışan ve çay alım evlerinde tek başına görev yapan eksperlerin; yaklaşık 3-4 saat gibi kısa süre içerisinde kaldığı bir alım evinde çay kontrolünü sağlamak işini mi, çay alımını sağlamayı mı, kantara koyulan çayı tartarak kayıt altına alarak çay miktarını hem alımevi defterine hem de vatandaşın çay cüzdanına yazmayı mı yoksa çay küreklemeyi mi yapacağını şaşırdığı çay alım evlerinde; üreticiye yapılan zulumü ve bu şartlarda kaliteli çay alımının yapılamayacağını göremeyen Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, eksperlerin en fazla sıkıntı yaşadığı yukarıdaki sorunlara ve bu şekilde tek personelle mi kaliteli çay alacaksın sorusuna henüz cevap verebilmiş değil.