Bunlar çoluk çocuk takımı

Bunlar çoluk çocuk takımı
Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, AKP hükümetinin Kürt açılımını, İsrail'in oyunu olarak değerlendirdi.

Hükümetin de bu oyuna geldiğini belirten Erbakan, “Bunlarda yeterli devlet tecrübesi yok. Bunlar çoluk çocuk takımı. Avrupa'nın oyununa geliyorlar” dedi.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'ndeki yazlığında dinlenen Necmettin Erbakan, Ayvalıburun Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrasında, kameriyede oturup geleneksel cuma sohbetini yaptı. Türkiye'nin çok kötü şartlar içinde bulunduğunu, insanların ekonomik olarak zor günler geçirdiğini, siyaseten de bir çıkmazın içine sürüklendiğini ileri sürdü...

ERBAKAN ŞÖYLE KONUŞTU:
“Nedir, bu doktrin? (Türkiye'yi İsrail'e bin yıldan beri vilayet yapamadık. 5 sene cihan harbi yaptık. 5 sene İstiklal Harbi yaptık, gene bunları işgal edemedik. Öyleyse stratejimizi değiştiriyoruz) diyorlar. Türkiye'yi İsrail'e vilayet yapmak için harp yolunu bırakıyor. Zor, pahalı, meşakkatli yol yerine, ekonomik ve kolay olay yolu seçiyorlar. Nedir bu? (Türkiye'yi aç bırakacağız, borca esir edeceğiz, dininden uzaklaştıracağız. Böylece birbiriyle çarpıştıracağız. Güçsüz bırakıp, güçsüz noktaları İsrail'e vilayet yapacağız) diyorlar. 80 senedir üzerimizde bu doktrin uygulanıyor. Bugün tatbik edilen politika budur. IMF, Türkiye'yi aç bırakıyor, işsiz bırakıyor, borca esir ediyor. Öbür taraftan Avrupa Uyum Komisyonu'da bizi kendimizden uzaklaştırıyor ve bölüyor. Avrupa, (Avrupa'ya girmek için hiçbir şey yapmadınız) diyor, bunlara.

BUNLAR ÇOLUK ÇOCUK TAKIMI
Bunlar da yeterli devlet tecrübesi yok. Bunlar çoluk çocuk takımı. Avrupa'nın oyununa geliyorlar. Avrupa böyle söylediğine göre, demek ki hoca bizi dürtüklüyor. Yani Avrupa'yı kastediyorum, dersimize çalışalım. Avrupa'nın gözüne girmek için. (Efendim, Avrupa bizim şimdi Kürt meselesi diye bir meselenin üzerinde çalışmamızı istiyor) diyemiyorlar. Başlıyor şimdi, akıllılık zannediyor. (Ahhh ey millet siz ana acısını bilmezsiniz. Ey millet, bu meseleyi tarihe gömeceğiz) Bunlar çocuk aklı. Bana bak yaaa, sen ağzındaki baklayı çıkarsana. (İlle Kürt meselesi diye, Türkiye'nin bölünmesini istiyorlar. Bu yolda çalışmamızı istiyorlar) meselesini ortaya koysana. Bunu anaların acısıyla, babalarının bilmem ne zoruyla karıştırıp, milleti aldatacağınızı mı sanıyorsunuz? Bunlar dış güçlerin meseleleri, Haim Nahum planı.

TÜRK - KÜRT MESELEMİZ YOK
Türkiye'yi bölmek için oynanan oyunlar. Böyle Türk-Kürt diye, ayrım diye bir meselemiz yok. Kürt-Türk birbirimizin kardeşiyiz. Tek bir milletiz, tek bir ümmetiz. Tarih boyunca da birbirimizle kardeş gibi yaşamışız. Avrupalı bizi bölmek için böyle şeyleri çıkartmak istiyor, alet olmamak lazım. Bu sebepten dolayıdır ki, bu meselede bütün memleket evlatlarının uyanık olması, dış güçlerin oyununa gelmemesi lazım. Yöneticilerin de bilhassa onlara alet olmamaları lazım.” Erbakan, daha sonra korumaları eşliğinde yazlığına döndü.