"Bunlar Siyasetçi Olmaktan Çıktı"

"Bunlar Siyasetçi Olmaktan Çıktı"
Başbakan Erdoğan gündemin çarpıcı gelişmelerini Kanalturk özel yayınında değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanaltürk Ankara Temsilcisi Faruk Mercan moderatörlüğünde, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Erdoğan, Kanaltürk canlı yayınında; Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karalioğlu, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ve Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın sorularını yanıtladı.

Erdoğan, BDP Eşbaşkanı Selahattin Denirtaş’ın ortaya attığı terör örgütü PKK’nın 400 km’lik alanı ele geçirdiğine yönelik iddiaları kesin bir dille yalanladı. Başbakan Erdoğan, terör örgütünün Şemdinli’de 160’dan fazla kayıp verdiğini, Şemdinli’nin PKK’nın kontrolüne geçtiği iddialarının BDP tarafından yapılan PKK propagandası olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, “Şemdinli PKK’nın elinde. Bu yalan dezenformasyon. Buna destek veren gruplar var” dedi.

PKK’nın son dönemde strateji değişikliğine gittiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, terör örgütünün alan hakimiyetine müsaade etmeyeceklerini kaydetti.

BDP’lilerin samimi olmadıklarını belirten Başbakan Erdoğan, Gaziantep’teki saldırı sonrası eylemi kınadıklarını ama halkın buna inanmadığını söyledi... Elindeki son kamuoyu araştırmasını gösteren Erdoğan, BDP’nin samimi olmadığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, terörle arasında kesin bir çizgi koymayan BDP’ye mesaj gönderdi: Siyaset yapacaksan demokrasiden taviz vermeden yapacaksın…

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları

HABER KAYNAĞINIZ ROJ TV Mİ


Bu söyleyeceklerim, Türkiye'deki tüm medyaya mesajdır. Bugün Afganistan'da koalisyon güçlerinin kaybı 158. Siz bunu ne bir Fransız, ne bir İngiliz gazetesinde göremezsiniz. Bizde bütün medya bunu verir. Terörün en önemli hedefi propoganda yaptırmak. Bunu burada bedevaya yaptırıyor. Medya kimin yanında yer alacak. Attıkları başlıklara bakıyorsun, köşe yazılarına bakıyorsun. Sizin haber kaynağınız nedir Roj TV mi, Mezopotamya mı, sosyal medya mı?

PARTİ KAPATMAYA KARŞIYIZ

Biz AK Parti olarak parti kapatılmasına karşıyız. Bu bizim ta baştan beri savunduğumuz birşeydir. Anayasa'da da yeni madde getirdik fakat iktidar partisi olarak biz yalnız kaldık. Meclisi terk edenler, şimdi biz bu olayın mağduruyuz diyor. Suçlu kimse cezasını o ödesin. Bu başkan olabilir, parti üyesi olabilir. Biz bu konuların hepsini görüşmeye hazırız. Meclis'te 738 tane dosya var. Bunların içinde teröre yardım edenler var, seçim zamanı süreyi aşanlar var. Bunların değerlendirilmesinin yapılması lazım.Ana muhalefet ve diğer partiler Meclis'te boykot ettiler ve hatta bizim kendi içimizde bazılarının ihaneti ile malesef ihanet ettiler çoğunluğu yakalasaydık bunu zorlaştıracaktık. Parlamento fezlekeleri çok daha farklı şekilde ele alacağına inanıyorum.

BDP'LİLER SİYASETÇİ OLMAKTAN ÇIKTI

Bunlar şimdi siyasetçi olmaktan çıktılar. Gidip teröristle kucaklaşana ben nasıl siyasetçi diyeyim. Ben ona şimdi siyasetçi gözüyle bakamam ki. Durum böyle bir noktaya gelmiş vaziyette. Bizim buradaki tek şeyimiz şuanda fezlekeler ile başlayan süreçteki ne yazık ki 14. maddeden de haklarında bir çok dava olanlar var terörün çok açık net müdafasını yapanlar var. Ama o günkü 9 milletvekilinin o gösterdiği tablo yenilir yutulur bir tablo değildir. Biz böyle bir milletvekili tanımıyoruz. O 9 milletvekiline vatandaşım milletim ama tehdit altında ama tacizle parlamentoya gönderdikleri için kabullenmek zorunda kalıyoruz. Yoksa bunlar milletimin gönderdiği vekillerdir diye bakamam.

CHP'Lİ VEKİL TERÖRİST BİLE DEMİYOR

Biz oralara yatırım götürüyoruz engelliyorlar. Müteahhitlerin araçları yakılıyor. Geçenlerde CHP'li arkadaşımızı kaçırdılar. Ben samimi söylüyorum dedim ki bu iş kısa zamanda bitecek bir iştir nitekim öyle de oldu ve 2 günde teslim ettiler. Ama dikkat edin milletvekilimizin kullandığı ifadeler 'Arkadaşlarımız....' bunlar çok manidardır.

BENİM İLÇE BAŞKANLARIM DA KAÇIRILIYOR

Benim il başkanlarım ilçe başkanlarım kaçırılıyor. Buna benzer bir çok kardeşlerimiz kaçırıldı. En son milletvekilimin kardeşini şehit ettiler. Bunlar ülkede medyanın gündemine oturmuyor ama milletvekili kaçırılınca herkes bunu günlerce gündemde tuttular. Sormazlar mı adama arkadaşınız siyaset yapıyorsa benim partimin il başkanı ilçe başkanı da siyaset yapıyor. Onlar siyaset yaparken kaçırılınca sahip çıkmayacaksın ama CHP'li milletvekili kaçırılınca Türkiye'nin gündemine oturtacaksın. Teröristler kaçırdı da denmeyecek arkadaşlar denecek arkadaşlar bana iyi davrandı denilecek. Bir defa temelinde sorun var.

ABD BASININA BAKIN

Eğer medya bu konuda destek vermezse bu konuda başarılı olmak çok zor. Buyurun dünyanın bir numaralı ülkesi. Nasıl davranıyor. Amerikan basını, Fransa ve İngiltere basını nasıl davranıyor. Bu ülkelerde böyle konular gündemde tutulmaz.

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: SENDEN ADRES ÖĞRENECEK DEĞİLİZ

Biz terörle mücadele konusunda gidilmedik yer bırakmıyoruz. Ana muhalefet partisinin başı kalkıyor "Birlikte Uludere'ye gideriz" diyor. Biz senden adres öğrenecek değiliz. 3 arkadaşıyla ziyaretimize geldi. Benim de yanımda üç arkadaşım vardı. Bir önerisi de yoktu. Biz de "Gel yanımızdaki arkadaşlar birlikte çalışsın" dedim. Ses yok. Şimdi muhalefet partisi iktidarı suçluyor. Bugüne kadar ne istemişlerde yapılmamış.