Bunu Yapan Bir Türk Gazetesi!

Bunu Yapan Bir Türk Gazetesi!
Birgün Gazetesi'nin karikatürünü gördüğünüzde donup kalacaksınız! Yanlış okumadınız bunu Danimarkalı bir gazete yapmadı bu karikatür bir Türk Gazetesi'nde yer alıyor..

Danimarka’da yayımlanan ve sonrasında Müslüman halklar arasında bir infiale neden olan karikatür krizinin bir benzerine Birgün Gazetesi imza attı.  Birgün Gazetesi 30.10.2011 tarihli Pazar ekinde tarihi bir yanlışa imza atarak pazar ekinde Gürkan Haydar Kılıçarslan’ın “Allah’ın Sopası” başlığıyla kaleme aldığı yazıda kullandığı karikatürler Danimarkalı meslektaşlarını aratmadı!

Daha evvel Danimarka’da bir gazetede Hz. Peygamberin karikatürlerinin yayınlanmasının ardından İslam Aleminde büyük tepki gören karikatürist, bir çok İslam ülkesinde ve Batılı ülkelerde eylemlerle protesto edilmişti.

Bu çirkinliğe ses çıkarmayan, adeta tavırlarıyla sahiplenen dönemin Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen NATO Genel Sekreterliği için aday olduğunda zor zamanlar geçirmişti. Fakat yinede İslam ülkelerinin ve Müslüman halkların çağrısına rağmen, Türkiye’ye göstermelik tavizler verilerek (ki söz konusu tavizlerin hiç birisi Rasmussen’nin Genel Sekreter seçilmesinden sonra hayata geçmedi) Türkiye’nin de verdiği oyla Genel Sekreter olmuştu NATO’ya.

Birgün Gazetesi 30.10.2011 tarihli Pazar ekinde tarihi bir yanlışa imza attı. Pazar ekinde Gürkan Haydar Kılıçarslan’ın “ Allah’ın Sopası” başlığıyla kaleme aldığı yazıda kullandığı karikatürler İslam dininin ruhuna aykırıdır. Bu karikatürle Müslümanların inançlarına hakaret edilmiş ve Danimarka’da ki malum gazeteden daha öte bir yanlışlık yapılmıştır.

Çünkü Yüce Allah Kitabında, mekandan münezzeh olduğunu bildirmektedir. Ve yarattıklarının hiç birisine benzemediğini buyurmaktadır.

“Allah’ın Sopası” başlıklı yazıda çizilen karikatürde, elinde çekiç olan yaşlı bir adamın yere uzanarak dünyaya baktığı resmedilmiştir. Dolayısıyla yazının başlığıyla bir bağlantı kurulduğunda karikatürle pervasız ve hayasızca Yüce Allah resmedilmek istenmiş olduğu aşikardır. Her sayısında özgürlüklerden ve inançlara saygıdan bahseden Birgün Gazetesi, söz konusu İslam inancı olduğunda hayasızca, pervasızca bu çirkin resmi basmaktan geri durmamıştır. Bu hareketiyle savunduklarıyla çelişmekle beraber, savunduklarında ve söylediklerinde samimiyetsizliğini göstermiş olmaktadır.

Ayrıca yazıda ki bir diğer karikatürle de Hz. Adem’i ve Hz. Havva’yı resmetme cehaletinde bulunulmaktadır. Binaenaleyh, Bu iki karikatüründe kabulü mümkün olmadığı gibi acilen telafisi gerekmektedir.

Birgün Gazetesi eğer art niyetli olmadığını, toplumu karıştırmayı amaçlamadığını ispat etmek istiyorsa gereğini yapmalıdır. Bunun gereği ise başta Müslümanlardan olmak suretiyle Allah’a inanan tüm inanç sahiplerinden özür dilenmeli ve yazının yazarı gazeteden uzaklaştırılmalıdır.

karikatur-birgun-gazetesi.jpg