Bunun adı BeşiktAşk...

Bunun adı BeşiktAşk...
Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş, İnönü Stadı'nda Mersin İdman Yurdu'nu ağırladı. Siyah Beyazlılar mücadeleden ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 galip ayrıldı...

Süper Lig'deki zirve yarışına ortak olmak isteyen Beşiktaş, sahasında ağırladığı Mersin İdman Yurdu'nu 3-0 mağlup etti ve kritik bir galibiyet aldı. Beşiktaş'ın genç yıldızı Oğuzhan ikinci yarıda kırmızı kart görse de ilk 45 dakikadaki futboluyla alkış toplarken üçüncü golden sonra Holosko ile yaptığı 'Gangnam Style' dansı maça damgasını vurdu.Süper Lig'in 10. haftasında İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Beşiktaş hızlı başlarken siyah beyazlılar 6. dakikada kazandıkları penaltı vuruşunu Hugo Almeida ile gole çevirmeyi başardı.

Beşiktaş'ın genç yıldızı Oğuzhan Özyakup, 31. dakikada farkı ikiye çıkartırken ilk yarının son anlarında yoktan var ettiği pozisyonda Holosko'ya harika bir asist yaparak takımının 3 farklı galibiyete ulaşmasını sağladı. Genç yıldız 49. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görüp oyun dışında kaldı.

Siyah beyazlılar bu galibiyetten sonra puanını 15 yaparken Mersin İdman Yurdu 8 puanda kaldı ve kötü gidişe dur diyemedi. Beşiktaş gelecek hafta sahasında Bursaspor'u konuk ederken Mersin İdman Yurdu da evinde lider Galatasaray'ı ağırlayacak.

Beşiktaş: 3 Mersin İdman Yurdu: 0

STAT: İnönü

HAKEMLER: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, İsmail Şencan

BEŞİKTAŞ: McGregor - Uğur, Ersan, Sivok, Roberto Hilbert  - Fernandes (dk. 86 Hasan Türk), Oğuzhan, Olcay Şahan (dk. 79 Erkan Kaş), Necip - Holosko (dk 73 Veli Kavlak), Hugo Almeida

MERSİN İDMANYURDU: Sehiç - Mustafa, Joseph Boum, Aydın, Ivan de Souza - Hakan Bayraktar (dk. 86 Milan Stepanov), Ben Yahia, Nduka - Culio (dk. 71 Murat Erdoğan), Murat Ceylan (dk. 46 Murat Ceylan)

GOLLER: Dk. 6 Almeida (pen), dk. 31 Oğuzhan, dk. 45+1 Holosko

SARI KARTLAR: Hilbert, Ersan, McGregor / Joseph Bum, Ben Yahia

KIRMIZI KART: Dk. 49 Oğuzhan Özyakup

besiktas-3-mersin-idman-yurdu-0.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk tehlikeli atak ikinci dakikada Beşiktaş'tan geldi. Holosko ceza alanına sokuldu, sağ çarpazdan vurdu ancak şutunu iki hamlede kaleci Sehic kontrol etti. 5. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Josep Boum ceza alanı içinde Almeida'nın şutunda elle oynadı. Ve Almeida penaltıdan golünü kaydetti. Portekizli sağ köşeye vuruşunda top ve kaleciyi farklı köşeye gönderdi. Beşiktaş da bu erken golle rahatladı.

8'de sol kanatta Ben Yahia'nın pasıyla topla buluşan Ivan De Souza için ofsayt bayrağı kalktı. 10'da Ben Yahia sağ kanattan ceza alanındaki Nobre'ye derin pas gönderdi ama tehlikeyi sezen Allan McGregor topu uzaklaştırdı. 14'te Oğuzhan'ın ceza alanına pasında Holosko topla son çizgiye inip orta yapmak istedi ama oyun alanı dışına çıktı.

20. dakikada Beşiktaş yine etkili geldi. Almeida sağ kanatta Holosko'yu çok güzel bir duvar paslaşmasıyla kaçırdı, Holsoko bekletmeden vurdu, top uzak köşeden az farkla auta gitti. Aynı dakikada bu kez de Mersin ekibi etkili geldi.. Ceza sahası sağ çaprazında bir anda topu önünde bulan Ben Yahia sert vurdu, McGregor topu kornere gönderdi.

21'de Mersin korneri sonrası Beşiktaş ani atağını kesildi ve yeni atakta ceza sahasına doğru atılan sert şuta Nobre dokunamayınca top auta gitti. 23. dakikada M. İdmanyurdu ani atağında Cuulio'nun ortasında Sivok topu kornere yolladı, Ben Yahia'nın ortasında da defans topu uzaklaştırdı. 31. dakikada Beşiktaş ikinci golü buldu. Kartal'ın organize atağında soldan hareketlenen Uğur Boral ceza alanına baktı ve top isteyen Oğuzhan'ın önüne güzel bir pas yuvarladı, Oğuzhan da gelişine topu uzak köşeye plaseledi ve takımının ikinci golünü kaydetti.

37'de M. İdmanyurdu sağ kanattan korner kazandı, ön direğe gelen ortada Nobre Allan McGregor'a faul yaptı. 38'de Fernandes ceza sahasına sağdan nefis bir çalımla girdi, sert vuruşunu Sehic zorlukla çeldi, dönen topa Holosko'nun şutu savunmadan kornere gitti. 42'de Mustafa Keçeli sağdan ceza alanına ortaladı, Ersan topu kafayla uzaklaştırdı.

44. dakikada Murat'ın ceza alanına ortasında Nobre müsait durumda kafa vuruşu şansı buldu ama iyi vuramadı, defans topu kornere yolladı. 45'te Soldan kullanılan kornerde McGregor topu uzaklaştırdı, Murat Ceylan'ın şutu auta gitti. 45+1'de Beşiktaş'ın üçüncü golü Mersin ağlarıyla buluştu. Sağdan Oğuzhan Boum'un sağından atıp solundan geçti, içeri de nefis kesati, Holosko kale sahası önünde sadece güzel bir dokunuşla topu ağlara gönderdi.

Barış Şimşek de bu gol sonrası ilk yarıyı tamamladı. Beşiktaş soyunma odasına 3-0 üstünlükle gitti.

İkinci yarı başladı. 49. dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. Oğuzhan topa elle dokununca ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışında kaldı. 51'de Beşiktaş mutlak bir golü kaçırdı. Fernandes kornerde ortaladı, ceza sahası arka noktasında bomboş kalan Holosko'nun diziyle vuruşunu kaleci Sehic çeldi.

53'te Almeida'nın pasında Olcay ceza alanı solunda topu aldı şut açısı kapanınca pas denedi, savunma son anda topu kornere çeldi. 56'da Olcay ceza yayına çektiği topla şut açısı buldu ve sert bir şutla gol aradı ancak Sehic topu çelmeyi başardı. 57'de Culio'nun derin pasında Nduka ceza sahasında yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

65'te Ergin etkili atakta çok açık bir alan olmasına rağmen uzaktan kaleyi denedi ve topu farklı şekilde auta gönderdi. 67'de Ivan De Souza soldan arka direğe iyi kesti,, Ergin bu noktada kafayı vurdu ama top az farkla auta gitti. 72'de oyuna girer girmez pozisyona bulan Murat Erdoğan arka direğe gelen ortada topu zor da olsa kazanıp dönerek vurdu ama yan ağlarda kaldı. 78'de Mustafa Keçeli uzun süredir Mersin İdman Yurdu'nda olan topun, ofsaytta kalarak Beşiktaş'a geçmesine neden oldu.

80'de sağdan kazanılan serbest atışta Ben Yahia'nın ortasında kafalardan seken topu arka direkte Veli kornere yolladı. 82'de Ani Mersin İdman Yurdu atağında Ergin Keleş sol çaprazda McGregor'la karşı karşıya kaldı, sert vuruşunda başarılı kaleci topu çelerek golü önledi. 84'te Sehic mutlak golü önledi, Fernandes'in nefis ara pasında sağ çaprazda Hilbert içeride müsait arkadaşları olmasına rağmen kaleyi denedi, dar açıda Sehic topu çelip kontrol etti.

88'de bir taraftar oyun alanına girdi ve Almeida ile Ersan'a sarıldı, daha sonra dışarı çıkartıldı.. Bu sezon cezadan ağzı çok yanan Beşiktaş'ta taraftarı da bu kişiye tepki gösterdi. 90+3'te Almeida yine makus talihini yenemedi. Defansın arkasına atılan topta kaleci Sehic'le karşı karşıya kaldı. Bu kez de atamadı. Ancak Beşiktaş taraftarı Portekizli'ye sahip çıktı. Sonuçta Kartal 3 puanı 3 golle alıp puanını 15 yaptı ve 6. sıraya yerleşti.