“Bunun Anlamı Türkiye’ye Düşmanlık Etmektir”

“Bunun Anlamı Türkiye’ye Düşmanlık Etmektir”
Başbakan Yıldırım, ABD'nin Türkiye sınırında teröristlerden ordu kurma planına ilişkin, "Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak...

Başbakan Yıldırım, ABD'nin Türkiye sınırında teröristlerden ordu kurma planına ilişkin, "Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye'ye düşmanlık etmektir. ABD bu yanlıştan vazgeçmeli" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunun esnaf buluşmasına katıldı. Yıldırım'ın gündeminde de tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, ABD'nin Türkiye sınırında teröristlerden oluşturmak istediği ordu vardı. Yıldırım, "NATO içindeki bir üye olan Türkiye'nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye'ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. ABD bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli" ifadelerini kullandı.

"Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır" diye devam eden Yıldırım, "Onun için karşımızdaki tehdit, adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız. Bağımsızlığımıza, istiklalimize kasteden hiçbir oluşuma asla ve asla fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Kaynak:IHA