Burak Yılmaz gidiyor mu?

Burak Yılmaz gidiyor mu?
Devler Ligi'nde attığı 5 golle Galatasaray'ı tek başına sırtlayan Burak Yılmaz, Atletico Madrid'in listesine girdi. İspanyollar, gol makinası Falcao'yu satarsa Arda ve Emre'nin ardından 3. Türk'ü kadrosuna katacak.

Çok değil 5 ay önceydi... Son sezonunda 33 golle Türkiye Ligi’nin gol kralı olmuş, sözleşmesinde 5 milyon euroya serbest kalır maddesi bulunan ve kulübü Trabzonspor ile bağlarını koparmış bir oyuncuydu...

Önce Lazio, ardından Lokomotiv Moskova’yla adı anıldı. Ancak özellikle Lazio, 5 milyon euroyu ödeme konusunda tereddüt etti. Moskova’yla da anlaşma sağlayamayınca, araya giren Galatasaray işi bitirdi. Burak Yılmaz’ın, yani ‘Kral’ın yeni adresi Florya’ydı...

Türkiye Ligi’nde yavaş yavaş form tutan Burak’ın ‘asıl patlaması’ ise Şampiyonlar Ligi’nde oldu. İlk olarak İstanbul’daki Cluj maçında beraberliği getiren kafa golüyle takımının dev arenaya havlu atmasını önledi, ardından Romanya’ya rakibi dağıttı.

3 golle Şampiyonlar Ligi‘nde ‘hat-trick’ yapan 2. Türk futbolcu olan Burak, önceki geceki Manchester United galibiyetinin de mimarıydı. Genç yıldız 5 golle Şampiyonlar Ligi’nde takımını adeta tek başına sırtlarken, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin de yeniden ilgisini çekmeye başladı.

MESSİ VE CR7 İLE YARIŞIYOR

Sarı-Kırmızılı takımın Devler Ligi’ndeki bütün gollerine imza atan Burak Yılmaz’ı, Manchester maçında birçok ünlü kulübün takip ettirdiği öğrenildi. Şampiyonlar Ligi gol krallığı sıralamasında Messi ve Cristiano Ronaldo ile birlikte ilk sırada bulunan ‘Aslan kral’ için, İspanyol, Rus ve İtalyan kulülerinin harekete geçtikleri belirtilirken en ciddi görünen kulüp Atletico Madrid oldu.

Attığı gollerle dünyanın en gözde santrforu haline gelen ve dev kulüplerden teklif alan Falcao’ya alternatif üretmeye çalışan İspanyol devi, Kolombiyalı’yı satması halinde Arda Turan ve Emre Belözoğlu’nun ardından 3. Türk yıldızı renklerine katmak niyetinde.

İtalya’dan ve Rusya’dan da talipleri olan Burak’ın ise şimdilik Galatasaray’dan ayrılmayı düşünmediği, öncelikli hedefinin Avrupa’da başarı sağlayan bir kadronun içinde bulunmak olduğu belirtiliyor.