Burak Yılmaz'ın yeni takımı belli oldu

Burak Yılmaz'ın yeni takımı belli oldu
Trabzonspor'un golcüsü Burak Yılmaz'ın yeni takımı belli oldu. Burak, Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı ile anlaştı.

Trabzonspor, golcü futbolcu için Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile anlaşmaya vardı. Bordo mavili ekip, bu transferden 5 milyon euro alacak. Lokomotiv Moskova, daha önce Burak'la da anlaşmaya varmıştı.

Lokomotiv Moskova 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Burak Yılmaz'ı transfer etti. Rus kulübü 5 milyon euroyu peşin verecek. Lokomotiv Moskova, Burak Yılmaz'ı satarsa Trabzonspor'a yüzde 25 pay ödeyecek.

Golcü futbolcunun yeni takımında yıllık 2.7 milyon euro alacağı öğrenildi.

Şakar: "Burak transferi yarın biter"

Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Burak Yılmaz transferinin yarın netleşeceğine inandığını belirtti.

Nevzat Şakar, "İlgilenen kulüpler var. Bence yarın bu transfer netleşir. Avrupa'dan bir kulüple görüşmeler var. İsmini vermek istemiyorum ama Lazio harici bir kulüp. Zaten kendisi de yurtdışına gitmek istiyor. Galatasaray'dan bize gelen resmi bir teklif yok. Yurt dışını tercih edecektir" diye konuştu.

Yıldız oyuncunun takımda tutulmasının kendilerine bir fayda sağlamayacağına inandığını belirten Şakar, "Bizim taleplerimiz belli. İndirim ya da taksitlendirme gibi bir durumu kabul etmemiz söz konusu değil. Mukavelesinde olan bir maddeden dolayı da bizim yapacağımız bir şey yok. Kararına saygı duyuyoruz. Bu saatten sonra Burak'ın takımda kalması kimseye fayda sağlamaz" şeklinde konuştu.

Trabzonspor yeni sezon öncesi yurtdışı hazırlık kampının ilk etabı için bu sabah uçakla İstanbul'a geldi. Saat 15.10 uçağıyla Düsseldorf'a hareket edecek olan bordo-mavili ekip, buradan da karayoluyla kamp çalışmalarını yapacakları Hollanda'nın Venlo kentine bağlı Tegelen kasabasına gidecek.