Burnuyla İkinci Kitabını Yazıyor

Burnuyla İkinci Kitabını Yazıyor
Aydın'da "serebral palsi" hastalığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mustafa Erol, engelli bir arkadaşının hayatını anlatan hikaye kitabını...

Aydın'da "serebral palsi" hastalığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mustafa Erol, engelli bir arkadaşının hayatını anlatan hikaye kitabını burnuyla kullandığı bilgisayarla yazmaya başladı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan, "serebral palsi" hastalığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mustafa Erol, ikinci kitabını bütün engellere rağmen iki yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyor. Rahatsızlığı nedeniyle ellerini ve ayaklarını kullanamayan Mustafa Erol, 2009 yılında burnuyla kullandığı bilgisayarda yazmaya başladığı ve "Herkes beni engelli sanıyo" ismini verdiği kitabı 7 yılda bitirdi. İlk kitabının çıraklık döneminin eseri olduğunu belirten Mustafa Erol, kalfalık döneminde hikaye yazdığını ve ustalık döneminde ise roman yazacağını söyledi.

YÜKSEK LİSANS YAPIYOR

İlkokul, ortaokul ile liseyi dışarıdan bitiren, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde 2 yıllık halkla ilişkiler ve 4 yıllık işletme bölümlerini tamamladıktan sonra Adnan Menderes Üniversitesi Edebiyat Bölümünde yüksek lisans yapmaya başlayan Mustafa Erol, engelli bir arkadaşının yaşamış oldukları zorlukları yazıyor.

Doğumda oksijensiz kalması nedeniyle "serebral palsi" hastası olarak dünyaya gelen ve bugün 34 yaşında olan Mustafa Erol'u televizyon ekranlarında gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa'nın ailesini telefonla arayıp kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Erol'a akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Akülü tekerlekli sandalye ile özgürce sokaklarda dolaşan Mustafa Erol, kitap kurdu. Yaklaşık 500 kitap okuyan Mustafa Erol, okuyacak kitap bulmakta zorluk yaşıyor. Azmiyle herkese örnek olan Mustafa Erol, klavyenin üzerine sürekli eğilerek burnuyla yazı yazmaya çalışıyor.

"OĞLUM AZMİYLE ENGELLERİ AŞTI"

Oğlunun vaktinin çoğunu kitap okuyarak geçirdiğini belirten Anne Hatice Erol, "Doktorlar yüzde doksan ölü doğacak dedikleri oğlumuz Mustafa, azmiyle bütün engelleri aşarak kitap yazdı. Şimdi ikinci kitabını yazmaya başladı. Engelli bir çocuğun hayat hikayesini yazan oğlum Mustafa, azmi sayesinde buralara geldi. Bir şeyi yapacağım, başaracağım dedi mi onu mutlaka yapar. Oğlumla gurur duyuyoruz" dedi.

"TEKERLEKLİ SANDALYE İLE ÖZGÜRCE DOLAŞABİLİYOR"

Mustafa'nın ellerini ve kollarını rahatsızlığı nedeniyle kullanamadığını dile getiren baba Mehmet Emin Erol, oğlunun hayata hiçbir zaman negatif bakmadığını söyledi. Hayata her zaman pozitif bakan oğluyla gurur duyan baba Mehmet Emin Erol, "Hayata pozitif bakması sayesinde hayata da hiç küsmedi. Normal insanın başaramayacağı şeyleri başardı. İki tane üniversite bitirdi. Şu anda Adnan Menderes Üniversitesi'nde yüksek lisan yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanım oğluma tekerlekli akülü araba gönderdi. Çok mutlu oldu onun sayesinde, akülü araba sayesinde özgürce gezebiliyor. Tekerlekli sandalye ile istediği gibi dolaşan oğlum kendini dana özgür hissediyor. Özgürlük bambaşka şeymiş diyor. Çok mutlu" dedi.

"CUMHURBAŞKANI OĞLUMUN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ"

Geçtiğimiz sezon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe-Galatasaray derbi maçına oğlu Mustafa Erol'u göndererek çok mutlu ettiğini belirten baba Erol, "Oğlumun en büyük ideali hayali İstanbul'da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Fenerbahçe maçını izlemek, o atmosferi yaşamaktı. Oğlum İstanbul'a vardığında Şükrü Saraçoğlu stadını gördü. Stada girdiği zaman göz yaşlarını tutamadı. Çok mutlu oldu. O kadar sevindi ki hayatında bu kadar sevinmemişti. Bunların hepsi Cumhurbaşkanımız sayesinde oldu. Çok mutlu etti oğlumu. Oğlum şimdi birinci kitabını bitirdi. Kendi hayatını yazıyordu. O kitabı bitti şimdi ikinci kitabına başladı. İlk önce zaten kendi hayatını yazmıştı. Oğlum ilk kitap beni acemilik eserim diyor. İkinci kitabını hikaye yazıyor. Bu benim kalfalık eseri diyor. Mimar Sinan gibi. Üçüncü kitabım diyor ustalık eserim. Onu roman yazacağım diyor. Oğlum çok azimli bir şeyi başaracağım dedi mi başarır" şeklinde konuştu.

Burnuyla İkinci Kitabını Yazıyor

Burnuyla İkinci Kitabını Yazıyor

Burnuyla İkinci Kitabını Yazıyor

Burnuyla İkinci Kitabını Yazıyor

Kaynak:IHA