Büro Memur Sen Rize Şubesinden Zabıt Katiplerine ‘Küçümseyici’ Açıklamaya Suç Duyurusu

Büro Memur Sen Rize Şubesinden Zabıt Katiplerine ‘Küçümseyici’ Açıklamaya Suç Duyurusu
Büro Memur-Sen Rize Şubesi, Zabıt Katiplerini ’aşağılayıcı’ ve ’küçümseyici’ açıklamalar yapan Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Arıtürk hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Büro Memur-Sen Rize Şubesi, ulusal bir televizyon kanalında adliyelerde çalışan Zabıt Katiplerini ’aşağılayıcı’ ve ’küçümseyici’ açıklamalar yapan İstanbul Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Arıtürk hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Büro Memur-Sen Rize Şube Başkanı Seyit Ali Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında; "Bir TV kanalında Fatih Altaylı  moderatörlüğünde 02 Mart 2021 tarihinde yayınlanan ’Teke Tek’ açık oturum programında İstanbul Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Öğretim Üyesi olan Dr. Ramazan Arıtürk’ün Zabıt Kâtiplerine yönelik olarak zabıt katipliği görevi ve mesleğini aşağılayıcı şekilde yapmış olduğu, ’Bu arkadaşlarımız lise mezunu ve hakimlerin sadece getir götür işlerine bakan, bir dosya inceleme yetkinliğine sahip olmayan, bir karar bakma şansı olmayan, Yargıtay kararlarının ne olduğunu anlayamayabiliyorlar ve daha çok örfi olarak gelenler, bunun bir sistematiği yok’ açıklaması 81 ilde adliyelerde çalışan zabıt katipleri nezdinde büyük tepki toplamıştır. Bu sebeple şüpheli hakkında işbu şikayeti yapma zorunluluğu doğmuştur. Suç duyurusu konusu eylemde şüpheli, tüm zabıt katiplerini’ aşağılayarak, Anayasa’yı ve Türk Ceza Yasası’nı açıkça ihlal etmekte ve görevlerinin gerektirdiği sorumluluklara aykırı hareket etmektedirler. Zabıt katipliği görevini icra eden kişilerin mağduriyetine neden olacak yöndeki bu söylem sebebi ile şüphelinin evleviyetle 5237 sayılı TCK’nın 125. ve 216. maddeleri ve devamında eylemine uyan TCK’nın ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılmaları gerektiğinden işbu başvurunun yapılması zorunluluğu doğmuştur" dedi.

Yılmaz, basın açıklamasından sonra Rize Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

buro-memur-sen-rize-subesinden-zabit-katiplerine-kucumseyici-aciklamaya-suc-duyurusu.jpg