Büro Memur-Sen’den Vergi Haftası Açıklaması

Büro Memur-Sen’den Vergi Haftası Açıklaması
Büro Memur-Sen'in Vergi Haftası'yla ilgili yaptığı açıklamada "Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının sorunlarının çözüme kavuşturulmalı ve hak ihlallerinin son bulmalıdır" denildi.

Büro Memur-Sen, 27'inci Vergi Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Devletin bütçesini yapan, ülke gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının Vergi Haftasını kutlayamadığını belirten Büro Memur-Sen, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının uğradıkları hak kayıplarının vergi haftasının kutlanmasının önüne geçtiğini bildirdi.

Ülke ekonomisinin can damarı olan vergi gelirlerinin düzenli olarak toplanmasının Maliye çalışanları tarafından yerine getirildiğine dikkat çeken Büro Memur-Sen'in açıklamasında "Maliye çalışanları, ülkemiz ekonomisi için, vatandaşlarımız için, geleceğimiz için gece gündüz demeden, mesai mevhumu gözetmeden büyük bir titizlikle çalışmaktadır. Milyarlarca vergiyi tahsil eden, ekonomiye yön veren Maliye çalışanları, önemli görevler icra etmesine rağmen maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Mali ve özlük haklarda geriye gidişler, ödenmeyen fazla mesai ücretleri, bir türlü açılmayan sınavlar, ödenmeyen ek ödemeler ve daha birçok haksızlık nedeniyle çalışanların moral ve motivasyonu bozulmuş, çalışma barışı yok edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Ülke ekonomisinin daha üst seviyelere çıkması için öncelikle ülke ekonomisinin başında bulunan Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarının ortadan kaldırması gerektiğinin vurgulandığı Büro Memur-Sen'in açıklamasında çalışanlarla ilgili talepler şu şekilde sıralandı:

"Vergi Haftası, bundan böyle "Vergi ve Çalışanları Haftası" olarak kutlanmalı, çalışanlara birer maaş ikramiye verilmelidir. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının ek gösterge ve özel hizmet tazminatı puanları arttırılmalıdır. Kurum içi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Sınavlar bir defaya mahsus olarak değil, ihtiyaç duyulduğunda açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, artık bu mağduriyete son verilmelidir. Fazla mesai yapan tüm birimlerdeki çalışanlara fazla mesai ücreti ödenmelidir. Maliye Bakanlığı'nın gider bölümünde olduğu gibi Gelir İdaresi Başkanlığı'ndaki yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele de görevde yükselme sınavı açılmalıdır. Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmelidir. Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı verilmelidir. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndaki şehit yakınları terörle mücadele kanunu kapsamında tahsillerine uygun kadrolara sınavsız atandı. Aynı uygulama, Maliye Bakanlığı'nda da hayata geçirilmelidir."