Büro Memurları Sendikası Rize Şubesi Maddeler Halinde Bakan'dan İstekte Bulundu

Büro Memurları Sendikası Rize Şubesi Maddeler Halinde Bakan'dan İstekte Bulundu
Büro Memurları Sendikası Rize Şube Başkanı Seyit Ali Yılmaz, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının, Vergi Haftasını uğradıkları hak kayıpları nedeniyle sevinçle kutlayamadıklarını kaydetti.

Büro Memurları Sendikası Rize Şube Başkanı Seyit Ali Yılmaz, yönetim kurulu adına  yaptığı açıklamada, toplumumuzda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması amacıyla 1990 yılından itibaren her yıl Vergi Haftası kutlamalarının yapılmakta olduğunu ve bu yıl 27. Vergi Haftasının kutlandığını ifade ederek, “Ülke genelinde Vergi Haftası farklı etkinliklerle kutlanırken; devletin bütçesini yapan, ülkemiz gelirlerinin büyük bir bölümünü oluşturan vergileri toplayan, harcamalarını kontrol eden Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları, maalesef Vergi Haftasını uğradıkları hak kayıpları nedeniyle sevinçle kutlayamamaktadır.” dedi.

Büro Memurları Sendikası Rize Şube Yönetim Kurulu adına 27. Vergi Haftasının ülkemize, milletimize, tüm Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulunan Rize Şube Başkanı Seyit Ali Yılmaz, ülke ekonomisinin can damarı olan vergi gelirlerinin düzenli olarak toplanmasının çok önemli olduğunu kaydederek, “Bu kutsal ve büyük görev Maliye çalışanları tarafından yerine getirilmektedir. Gelir ve gider hesaplamalarında en küçük bir aksama yaşansa ekonomimiz olumsuz yönde etkilenmektedir. Maliye çalışanları; ülkemiz ekonomisi için, vatandaşlarımız için, geleceğimiz için büyük bir titizlikle çalışan ve milyarlarca vergiyi tahsil eden, ekonomiye yön veren Maliye çalışanları, önemli görevler icra etmesine rağmen maalesef emeklerinin karşılığını alamamaktadır. Mali ve özlük haklarda geriye gidişler, ödenmeyen fazla mesai ücretleri, bir türlü açılmayan sınavlar, ödenmeyen ek ödemeler ve daha birçok haksızlık nedeniyle çalışanların moral ve motivasyonu bozulmuş olup çalışma barışı yok edilmiştir. Yeni Türkiye yolunda emin adımlarla yürümek istiyorsak, bölgemizde ve dünyada daha da güçlenmek istiyorsak, ekonomimizin daha üst seviyelere çıkmasını istiyorsak öncelikle ülkemizin ekonomisinin başında bulunan Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarını ortadan kaldırmalıyız.” diye konuştu.

Daha önce Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunduğu için çalışanların sorunlarını yakından bilen şu anki Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının haklı taleplerini içeren seslerini duymasını beklediklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, Maliye ve Gelir İdaresi’nde çalışma verimliliğini, moral motivasyonunu arttırmak için 8 maddede sıraladıkları taleplerini Bakan Ağbal’ın dikkate almasını istedi.

seyit-ali-yilmaz-buro-memurlari-sendikasi-rize-sube-baskani.jpg

Yılmaz, maddeler halinde taleplerini;

Mali Hizmetler Sınıfının oluşturulması ile Maliye Bakanlığı çalışanlarının hak ettiği statü tanınmalıdır.

Vergi Haftası, bundan böyle ‘Vergi ve Çalışanları Haftası’ olarak kutlanmalı, çalışanlara birer maaş ikramiye verilmelidir.

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının ek gösterge ve özel hizmet tazminatı puanları arttırılmalıdır.

Kurum içi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı özel sınavları yeniden açılmalıdır. Sınavlar bir defaya mahsus olarak değil, ihtiyaç duyulduğunda açılabilmesi için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı, artık bu mağduriyete son verilmelidir.

Gelir Uzmanları ile Müdür ve Müdür Yardımcıları arasındaki maaş adaletsizliğinden dolayı görevde yükselme sınavını kazanan bazı personellerin sınavı kazandığı halde feragat ettiklerini bilmekteyiz. Bu konuda yaşanan maaş adaletsizliği bir an önce giderilmelidir.

Kesilen fazla mesailer, ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler yapılarak Maliye çalışanlarına ve diğer kurumlarda çalışanlara verilmelidir.

Maliye Bakanlığı’nın gider bölümünde olduğu gibi Gelir İdaresi Başkanlığı’ndaki yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele de görevde yükselme sınavı açılmalıdır.

VHKİ kadrolarının, ön lisans veya lisans mezunu olup yardımcı hizmetler sınıfında çalışanlar, yardımcı hizmetler sınıfının özürlü kadrosunda çalışan ve masada memur işi yaptırılanlar ile şoför kadrolarında çalışanlara da VHKİ kadrosu verilmelidir.” şeklinde sıralarken, haklı taleplerinin en kısa sürede uygulamaya konulması gerektiğini kaydetti.

İsteklerinin gerek kuruma, gerekse devlete ciddi bir külfet getirmeyeceğini belirten Başkan Seyit Ali Yılmaz, bu taleplerinin yerine getirildiği takdirde, çalışma barışının yeniden sağlanacağını, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının ülkemiz ekonomisine katkısının artarak devam edeceğini söyledi.

Kutlanmakta olan 27. Vergi Haftasının ülkemize, milletimize ve Maliye Bakanlığı’nda çalışan tüm kamu personeline hayırlı olması yönünde şahsı ve Büro Memur-Sen Rize Şube Yönetim Kurulu adına temennide bulunan Yılmaz, Vergi Haftalarının basılı afiş, reklam ve görsel yayınlarla kutlamalarla birlikte; Maliye Bakanlığı personelinin sorunlarının da konuşulduğu, tartışıldığı ve sorunlarının çözüldüğü bir şölen olarak kutlanmasını temenni ettiklerini ifade etti.