Bursa UMKE 15 sağlık personeli alacak

Bursa UMKE 15 sağlık personeli alacak
Bursa Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) birimi, 15 sağlık personeli alacak.

Afet ve olağan dışı durumlarda profesyonel medikal kurtarma hizmetlerini yürütmek için 81 ilde Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) hizmetlerine devam ediyor.

Bursa UMKE, 2003 yılından bu yana afet ve olağandışı durumlarda sağlık hizmetlerini yürütmek için bölgesel, ulusal ve uluslararası eğitim ve tatbikatlarına devam ederken, ayrıca Simav depremi, Van depremi gibi operasyonlarda önemli başarılara imza attı. Bursa UMKE’nin mevcut personel sayısının artırmak için 19-25 Kasım 2012 tarihleri arasında UMKE Temel Eğitimi yapılacak. Eğitime 15 sağlık personeli alınacak.

Son başvuru tarihinin 10 Ekim 2012 olduğunu belirten yetkililer, "UMKE personeli istekli sağlık personeli arasından, olağandışı durumlarda aktif çalışabilecek fiziki özelliklere sahip, özel alanlarda eğitim görmüş veya görmeye elverişli (afet deneyimi, dağcılık, spor, haberleşme, yabancı dil, vb.) sağlık personeli arasından seçilir. UMKE üyesi olmak isteyen sağlık personelinin yazımız ekinde bulunan formu doldurarak şahsen Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü (Yüksek İhtisas Hastanesi Bahçesi içi) UMKE Birimine veya e.posta yoluyla [email protected] adresine 1-10 Ekim 2012 tarihleri arasında başvurması gerekmektedir. Başvuruda bulunan personel ile 12.10.2012 tarihinde saat 17.00’da Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi Toplantı Salonu’nda ön görüşme yapılacak" dedi.