Bursa’da Rizeliler Gecesi

Bursa’da Rizeliler Gecesi
Rize’nin işgalinden kurtuluşunun 97. yılı dolayısıyla, Bursa Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nce Bursa’da ‘Rizeliler Gecesi’ düzenlendi.

Rize’nin kurtuluşunun 97. yılı, Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Atatürk kapalı spor salonunda düzenlediği 'Rizeliler Gecesi'ne katıldı. Vali Karaloğlu, "Bursa’daki Rizeliler de bu şehrin gelişimine, mimarisine ciddi katkı koymuşlar ve bu katkıyı da hız kesmeden devam ettiriyorlar." dedi.

bursa’da-rizeliler-gecesi1.jpg

Gecede konuşan Vali Karaloğlu: "Ben öncelikle, bugün çayın başkenti, yağmurun şehri memleketim Rize'nin, düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde düzenlenen, 'Rizeliler Gecesi'ne hepinize hoş geldiniz diyorum. Rize, arazisi, iklimi zor olan, Ülkemizin en küçük illerinden bir tanesi. Onun için Rizelilerin sadece üçte biri Rize de yaşar. Üçte ikisi de mecburen gurbettedir. İşte Ulu şehir, bereketli şehir Bursa'mızda da hemşerilerimizden bir kısmı yaşamaktadır. Biz Rizeliler nerede olursak olalım kendi özelliklerimizle kendimizi ortaya koyarız. Vatanseverlik, çalışkanlık, zeki olmak, çevik olmakla biz Rizeliler nerede olursak olalım kendimizi mutlaka ifade ederiz kendimizi. İşte Bursa da ki Rizeliler de bu şehrin gelişimine, mimarisine ciddi katkı koymuşlar ve bu katkıyı da hız kesmeden devam ettiriyorlar. Rize'mizin kurtuluşunu vesile kılarak, Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğimiz bu güzel geceyi tertip ettiler. Ben sizlerin adına da, dernek yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Ben bu vesile ile Rize'nin kurtuluşun da şehit olan ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbimiz bir daha şehrimize, ülkemize, vatanımıza düşman çizmesi değdirmesin diyorum. Tekrar bu güzel geceyi tertip eden değerli arkadaşlarımıza, dernek yönetimine, dernek başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

munir-karaloglu-bursa’da-rizeliler-gecesi-1.jpg

Geceye ev sahipliği yapan Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu da, "Rize'nin kurtuluşu olan 2 Mart günü, güzel Bursa'mızda yaşayan Rizeliler olarak, bayram gibi, neşe dolu bir gece ile kutlama yapalım istedik. Ben gecemize katılan, başta hemşerimiz Sayın Valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere, herkese yönetimimiz olarak teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

bursa’da-rizeliler-gecesi6.jpg

Düzenlenen gecede sahne alan Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Hülya Polat, Selçuk Balcı ve Recebim’in şarkıları ile horon eşliğinde halay çektiler. Geceye yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

bursa’da-rizeliler-gecesi2.jpg

munir-karaloglu-bursa’da-rizeliler-gecesi.jpg

bursa’da-rizeliler-gecesi8.jpg

bursa’da-rizeliler-gecesi5.jpg

bursa’da-rizeliler-gecesi-9.jpg

bursa’da-rizeliler-gecesi7.jpg