Bursa’da Toplu Ulaşımda Nano Temizlik Devri...

Bursa’da Toplu Ulaşımda Nano Temizlik Devri...
Bursa ulaşımında hijyenik alan uygulaması ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Burulaş Şirketi'nde başladı.

Bursa ulaşımında hijyenik alan uygulaması ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Burulaş Şirketi'nde başladı. Deniz otobüsleri, trenler ve otobüsler nano teknoloji ile dezenfekte ediliyor.

Bursa'daki ulaşım araçları nano teknoloji ile dezenfekte ediliyor. Yolcuların sağlığı yeni nesil nano gümüş ile koruma altına alınıyor. Yeditepe Üniversitesi labotuvarlarında nano teknoloji ile üretilen nano gümüş, bakteri ve virüsleri yok ederek oluşmalarını engelleyici bir kalkan olarak görev yapıyor. Başta deniz otobüsleri olmak üzere, tüm ulaşım araçları salgın hastalıklara karşı üç ay süre ile anti-bakteriyel hale getiriliyor.

Burulaş yetkilileri, "Süpürme, silme, etil alkol kullanımı gibi geleneksel dezenfeksiyon yöntemleri, ortamdaki bakteri ve virüsleri geçici olarak uzaklaştırırken, bir koruma kalkanı oluşturmuyor. Yalnızca birkaç saat sonra daha önce çamaşır suyu gibi kimyasallarla yapılan dezenfeksiyon sonrası ortamda bakteri ve virüslere yeniden yer edip, çoğalıyor. Anti-bakteriyel Nano Gümüş dezenfeksiyonu ile kişi hareketliliğine göre en az bir, en çok üç aya kadar anti-bakteriyel koruma sağlanıyor" dediler.

Bursa’da Toplu Ulaşımda Nano Temizlik Devri...

Bursa’da Toplu Ulaşımda Nano Temizlik Devri...

Kaynak:IHA