Bursa'daki Rizelilerin Hamsi ve Horon Festivalinde İzdiham

Bursa'daki Rizelilerin Hamsi ve Horon Festivalinde İzdiham
Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından ikincisi düzenlenen "Hamsi ve Horon Festivali'nde dağıtılan 1.5 ton hamsi izdihama sebep oldu.

Haşim İşcan Caddesi'nde dernek binası önünde yapılan festivalin açılışına Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Izgara ve tavada pişirilen 1.5 ton hamsiler halka ikram edildi. Vatandaşlar ekmek arası hamsi alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Uzun süre sıra bekleyen vatandaşlar, zaman zaman izdihama sebep oldu. Protokol mensupları tezgahın başına geçerek vatandaşlara hamsi dağıttı.


bursadaki-rizelilerin-hamsi-ve-horon-festivalinde-izdiham-1.jpg

Hamsi ikramının ardından horon eden Rizeliler renkli görüntüler oluşturdu. Her yaştan insanın katıldığı festivalde vatandaşlar gönüllerinde eğlendi.

Vali Münir Karaloğlu, "Farklılıklarımızı, kültürümüzü, birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekir. Türkiye'deki en büyük zenginliğimiz bölgeler, iller, köyler arasında farklı kültürlerimiz var. İkincisini yaptıkları Horon ve Hamsi Festivali'ne Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Belediyesi destek veriyor. Bugün temiz 1.5, kafalı 2 ton hamsi dağıtılacak" dedi.

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu ise, "İkincisini yaptığımız festivali geleneksel hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Festivale Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi'de destek verdi.

bursadaki-rizelilerin-hamsi-ve-horon-festivalinde-izdiham-(1).jpgbursadaki-rizelilerin-hamsi-ve-horon-festivalinde-izdiham-(2).jpgbursadaki-rizelilerin-hamsi-ve-horon-festivalinde-izdiham-(4).jpg

bursadaki-rizelilerin-hamsi-ve-horon-festivalinde-izdiham-(5).jpgbursadaki-rizelilerin-hamsi-ve-horon-festivalinde-izdiham-(6).jpg