Bursalı Öğrenciler Çomü’de Yeni Nesil Film Yapımı Eğitimi Aldı

Bursalı Öğrenciler Çomü’de Yeni Nesil Film Yapımı Eğitimi Aldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Birol Güven Sinema Akademisi ile GeneriXDesing işbirliğinde ÇOMÜ, Dijital Görüntü Tasarım ve Eğitim Merkezi'nde eğitim...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Birol Güven Sinema Akademisi ile GeneriXDesing işbirliğinde ÇOMÜ, Dijital Görüntü Tasarım ve Eğitim Merkezi'nde eğitim semineri düzenledi. Katılımcılar, mocap oyunculuğu, oyun motoru ile film yapımı ve yönetimi konularında eğitim aldı.

Bursa Kültür A.Ş.'nin düzenlediği etkinlikte öğrenciler Türkiye'de sadece Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde eğitimi verilen mocap oyunculuk üzerine eğitim aldı. Oyuncunun giyilebilir teknoloji ile giydiği kıyafetler ve teknik alt yapıyla yaptığı oyunculuk olan mocap oyunculukta katılımcılar dijital ortamda tasarlanan karakterleri gördü. Ünlü oyuncu Birol Güven ve ÇOMÜ akademisyen kadrosu da eğitimlerde yer aldı. Geleceğin mesleklerine aday olan katılımcılara sertifikaları ise NFT olarak verildi.

"Yeni teknolojileri öğrencilerimize öğretmeye çalışıyoruz"

Düzenlenen etkinlik hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Birol Güven, "Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde bir sinema, televizyon akademisi planladık, Bursa'da devam ediyor. Geleneksel sinema, televizyon eğitiminin yanında biz bu yeni teknolojileri öğrencilerimize öğretmeye çalışıyoruz. Bu yeni teknolojide Türkiye'de sadece Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde var. Burada çok değerli hocalarımız var. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile işbirliğiyle mocap stüdyosunda bizim öğrencilerimiz, Bursalı genç arkadaşlarımız, bu yeni teknolojiyle kısa film çekiyorlar" dedi.

"Çanakkale'de metaverse film çekeceğiz"

Çanakkale'de bir metaverse film çekeceklerini de belirten Güven, "Çanakkale'de bir film çekeceğiz, bu konuda bir proje var. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mocap stüdyosunda metaverse ile ilgili bir projemiz var, üzerinde çalışıyoruz. İnşallah onu da önümüzdeki dönemlerde çekeceğiz. Dijital platform için çekeceğiz, metaverse için olacak ve şu an bulunduğumuz yerde gerçekleştireceğiz. Bursa'da yetiştirdiğimiz öğrencilerimizle ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesindeki öğrencilerle" ifadelerine yer verdi.

Bursalı Öğrenciler Çomü’de Yeni Nesil Film Yapımı Eğitimi Aldı

Bursalı Öğrenciler Çomü’de Yeni Nesil Film Yapımı Eğitimi Aldı

Bursalı Öğrenciler Çomü’de Yeni Nesil Film Yapımı Eğitimi Aldı

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.