Bursaspor G. Antep'i Tek Geçti

Bursaspor G. Antep'i Tek Geçti
Süper Ligi'in 13. haftasında oynanan maçta Bursaspor, Gaziantepspor'u deplasmanda yenerek zirve takibini sürdürdü...

Turkcell Süper Ligi'in 13. haftasında oynanan maçta konuk Bursaspor, Gaziantepspor'u deplasmanda Krita'nın attığı golle 1-0 yendi.

Gaziantepspor yönetimi maç öncesi hafta içinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Nigris'in gol sonrası taktığı maskelerden 15 bin tane dağıttı. Futbolcular sahaya siyah pazubant takarak çıktı.

İstiklal Marşı okunduktan sonra sahada bulunan herkes De Nigris'in anısına 1 dakika saygı duruşunda bulundu. Nigris'i unutmayan taraftarlar ise, "Güle Güle Meksikalı Seni Asla Unutmayacağız" yazılı afişi tribünlere astı.

GAZİANTEPSPOR : 0  BURSASPOR : 1

 Stat: Kamil Ocak

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Cem Satman, Adil Sinem

Gaziantepspor: Mahmut 6, Murat 6, Jorginho 5 (Dk. 72 Ferdi 3), Deumi 5, Serdar 6 (Dk. 89 Hakan Bayraktar ?), Erman 6, Olcan 5, Ivan De Souza 6, Julio Cesar Correia 5, Ahmet 6 (Dk. 86 Ümit ?), Julio Cesar De Souza 6

Bursaspor: Ivankov 7, Ömer 5, Zapotocny 5, Mustafa 5, Ali Tandoğan 6, Hüseyin 6 (Dk. 79 Krita 7), Ergiç 5, Ozan 5, Volkan 5 (Dk. 67 Sercan 4), Batalla 5 (Dk. 84 Veli), Turgay 5.

 Gol: Dk. 80 Krita (Bursaspor)

Sarı kart: Dk. 16 Olcan Adın, Dk. 79 Murat Ceylan (Gaziantepspor), Dk. 47 Ali Tandoğan (Bursaspor)

Kırmızı kart: Dk 63 Olcan Adın (Gaziantepspor)

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

8. dakikada, Jorginho sol çaprazdan içeriye gönderdi, Olcan iyi vuramadı, top İvankov'da kaldı.

10. dakikada, Olcan ceza sahası önünde bekleyen Julio Cesar Da Silva'ya pasını verdi, bu futbolcunun sert şutu kale direğinin üzerinden auta çıktı.

20. dakikada, Jorginho Bursaspor ceza sahası önünde düşürüldü, top başına geçen Julio Cesar Da Silva yine sert vurdu, kaleci son anda topu kornere çeldi.

38. dakikada, İvan sol kanattan getirdiği topu Julio Sezar'a bıraktı, Da Silva topu Olcan'a verdi, bu futbolcunun şutu İvankov'un kucağında kaldı.

44. dakikada, Gaziantep İvan ile köşe vuruşu kullandı, kale önünde bekleyen Da Silva kafa ile vurdu, top kalecide kaldı. Maçın ilerleyen dakikalarında önemli pozisyon olmayınca karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

54. dakikada, Ahmet Arı'nın ceza sahasına gönderdiği topla Julio Cesar Da Silva Jorginho'ya buluştu, sert şutu kaleciye çarparak kornere çıktı.

63. dakikada, Erman'ın pasıyla ceza sahasına giren Olcan topu eliyle kontrol etti. Hakem daha önce sarı kart gösterdiği Olcan'a önce sarı kart, sonra da kırmızı kart göstererek soyunma odasına göndedi.

80. dakikada, Batalla'nın serbest vuruştan kullandığı top kaleci Mahmut'tan döndü, topa Krita dokundu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0 - 1.

89. dakikada gelişen Gaziantepspor atağında Erman'ın plase vuruşunda top Bursaspor kalesinin hemen yanından auta çıktı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında da gol olmayınca maç Bursaspor'un 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.