Bursa'ya kolay Eskişehir'e dev rakip

Bursa'ya kolay Eskişehir'e dev rakip
UEFA Avrupa Ligi'nde 2012-2013 sezonu 3.eleme turu kurası çekildi.

2. ön eleme turunda mücadele eden Eskişehirspor, bu turu geçmesi halinde Fransız futbolunun önemli markası Marsilya ile karşılaşacak. Bursaspor ise 3. ön eleme turunda Maccabi Netanya-KuPS Kuopio eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek.

BURSASPOR'UN RAKİBİ: MACCABI NETANYA YA DA KUPS KUOPIO

UEFA Avrupa Ligi'ne bu turdan katılacak olan Bursaspor, İsrail'in Maccabi Netanya takımı ile Finlandiya'dan KuPS Kuopio takımı eşleşmesinin galibi ile karşı karşıya gelecek. 2. ön eleme turundaki ilk maç İsrail'de oynandı ve Finlandiya temsilcisi KuPS Kuopio, rakibini deplasmanda 2-1 yendi. 2 Ağustos'taki ilk maç Bursa'da oynanacak. Karşılaşmanın rövanşı 9 Ağustos'ta yapılacak.

ES-ES'İN RAKİBİ: MARSİLYA

2. ön eleme turunda mücadele eden Eskişehirspor ise bu turu geçmesi halinde Fransız ekibi Marsilya ile karşılaşacak. İki takım arasındaki ilk maç Eskişehir'de oynanacak.

BURSASPOR'DAN KURA DEĞERLENDİRMESİ

Bursaspor Basın Sözcüsü Selçuk Eren, UEFA Avrupa Ligi 3.Ön Eleme turundaki muhtemel rakiplerinin her ikisini de ciddiye aldıklarını söyledi.

Bursaspor Basın Sözcüsü ve Taraftardan Sorumlu Yöneticisi Selçuk Eren, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turundaki kura çekimini değerlendirdi. Rakiplerinden daha şanslı bir konumda olduklarını ifade eden Eren, "Maccabi Netanya-KuPS Kuopio eşleşmesinin galibi ile oynayacağız.

Bursaspor olarak her iki takımdan da gerek kulüp bazında gerekse futbolcu kalitesi olarak üstün konumdayız. Fakat her iki rakibimizi de ciddiye alıyoruz. Finlandiya takımı KuPS Kuopio bu eşleşmede bir adım önde duruyor. Kendi evimizde coşkulu taraftarımızın önünde oynayacağımız ilk maçımızda avantajlı bir skor elde edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi'nin grup maçları 20 Eylül 2012'de başlayacak olup eleme turlarının takvimi şöyle:

2. eleme turu: 19 ve 26 Temmuz 2012
3. eleme turu: 2 ve 9 Ağustos 2012
Play-off turu: 23 ve 30 Ağustos 2012