Buruk: "Şenol Hocaya Öğüt Verecek Halim Yok"

Buruk: "Şenol Hocaya Öğüt Verecek Halim Yok"
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş maçında yaşanan olaylar içerisinde yer almadığını belirtti.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Beşiktaş maçında yaşanan olaylar içerisinde yer almadığını belirtti.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasına kendi sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek olan Medicana Sivasspor karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleşen idmana sakatlıkları bulunan Kone, Aaatif, Hakan Özmert ve Ziya Erdal katılmadı.

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Okan Buruk, "Beşiktaş maçında bölüm bölüm Beşiktaş'ın baskı kurduğu, bizim çıkarken verdiğimiz pozisyonlar var. Daha sonra 45. dakikaya kadar zaman zaman bize geçtiği, zaman zaman Beşiktaş'a geçtiği penaltıya kadar çok fazla pozisyon vermediğimiz bir bölüm oldu. Tabii bütün Türkiye'nin ve hepimizin ortak kanısı penaltı olmadığı. Böyle penaltılar her maç verilse senede bin tane penaltı olur ve her maçta 2-3 tane penaltı olur. Aaatif'in sırtına konulan el de penaltı olur. Bana göre o pozisyon penaltı değil, ayakla çok temiz topu alıyor. İbrahim Akın'ın maç içerisindeki pozisyonunu zaten söylemiyorum. Böyle bir penaltı gerçekten çok komik oldu. Maçın gidişatına gölge düşürdü. Burada tabii ki Beşiktaş takımı zaten çok iyi top oynuyor. Belki 0-0 devreye girsek ikinci yarı üzerimizde baskı kurup yine bize gol atabilirlerdi. Beşiktaş takımının hiçbir şekilde hakeme ihtiyacı yok. Aynı şekilde bizim oyun içerisinde gösterilen, gösterilmeyen kartlar var. Maçın başında Quresmaya yapılan bir faul var. Ben 70 metreden gördüm onu. Görmeme imkanı yok faulü vereceksin. Penaltı olmadığını da ben 70 metreden görüyorum o zaman da vermeyeceksin. Çok basit aslında hakemler kendi kendilerine bir şekilde maçlara dokunarak maçların gidişatını etkiliyorlar. Bu hoş değil, güzel değil" dedi.

"ANADOLU TAKIMLARI HER ZAMAN EZİLİYOR"

Ligdeki her puanın önemli olduğunu söyleyen Buruk, "Biz çok büyük bir camiayı temsil ediyoruz. Sivasspor çok önemli bir camia, önemli bir taraftar grubu var. Büyük takımlar ve diğerleri diye takımları kategorize etmek ayırmak çok yanlış ve Türk futboluna zarar veriyor. Ben bunu geçen sene Fenerbahçe'ye karşı da yaşadım, Galatasaray'a karşı da yaşadım. Aynı şeyleri bu maçlardan sonra da söyledim. Burada konumuz Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray değil Türk futbolunda özellikle Anadolu takımları her zaman eziliyor. Ben bunu 3 senedir görüyorum. Özellikle büyük takımlara karşı geçen sene çok daha açıktı. Bunun olmaması için de konuşmamız gerekiyor. Çünkü biz iyi niyete çok inanıyoruz. Ben Hüseyin hocayı çok önceden tanırım. Çok iyi bir insandır. Sahadaki sıkıntılarını ayrı bir yere koyuyorum ama gerçekten kötü niyetli olmadığını yüzde yüz biliyorum. Şartlar mı buraya getiriyor. Bu insanlar böyle davranmak mı zorunda kalıyor bunları da tabii ki irdelemek gerekiyor. Biz doğru neyse doğruyu söylüyoruz. Çok açık şeyler bariz olunca insanın kanına dokunuyor. Konuşmak zorunda kalıyoruz. Türk futbolunun geleceği için konuşmak zorundayız. Bizlerin geleceği için konuşmak zorundayız. İnşallah bundan sonra böyle hatalar olmaz. Sahada ne oluyorsa takımlar karşılığını alsın" diye konuştu.

"ŞENOL HOCAYA ÖĞÜT VERECEK HALİM YOK"

Beşiktaş maçında yaşanan olaylar içerisinde yer almadığını belirten Buruk, "Ben tabii olayın içerisinde yer almadım. Bizim öyle bir görüşümüz oldu. Ama daha sonra ben yerime oturduğumda arka tarafta bir karışıklık olduğunu gördüm. Hatta daha sonra bizim menajeri ve hocaları kenara alıp olayın sakinleşmesini sağlamaya çalıştım. Bizim orada dördüncü hakeme olan tepkimize diğer kulübe dahil oldu. Onların konuşmasına hiç gerek yoktu. Onlarla ilgili bir durum yoktu. Bizim kulübemizin yapmış olduğu bir şey yok. Gereksiz bir şekilde olayın içine girdiler. Daha sonraki şeyler tabii ki çirkin. Saha kenarında bizim de yapmış olduğumuz yanlışlar var. Bunları da söylemek lazım. Kenardaki hakemlere İngilizce edilen küfürlere tepki vermemeleri bunlarda bizim dengemizi bozdu. Bizim de sakin olmamız gerekiyor. Aynı şekilde Şenol hoca benim büyüğüm ona benim öğüt verecek halim yok. Ama onun da daha sakin olması gerekiyor. Daha duyarlı olmamız gerekiyor. Hiçbir şekilde bu olayların içerisinde yer almamamız gerekiyor. Futbolun içinde saha kenarında sakin duramıyorsunuz heyecanlanıyorsunuz. Maçın heyecanına göre tepkinizi veriyorsunuz ama birbirimize olan saygımızı korumamız gerekiyor. En azından kulübeler arasında böyle şeyler olmaması gerekiyor. Baktığınız zaman 5-6 kişi bir, iki kişinin üzerine yürüyebiliyor. Bunların olmaması lazım. Bunların olmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"PENALTI DEĞİLSE PENALTI DEĞİL DEMEK GEREKİYOR"

Oyunu doğru yorumlamak gerektiğini aktaran Buruk, "Maç sonu oyunu doğru yorumlamak gerekiyor. Her hafta herkes çıkıp bir şeyler konuşuyor. Ama penaltı değilse penaltı değil demek gerekiyor. Çünkü gol olmazsa ikinci yarı çok farklı bir oyun olabilirdi. Risk almak zorunda kalan bir Sivasspor oldu. Kendi kaptırdığımız toplar yüzünden 4-5 tane pozisyon oldu. Beşiktaş'ın organize ataklarını çok doğru karşıladık. Çıkarken kaybettiğimiz toplarda son bölümde çok fazla pozisyon vermemize neden oldu. Beşiktaş bu ligin en iyi futbol oynayan takımı çok hareketliler, çok çabuk kaleye gidebiliyorlar. Bu anlamda Beşiktaş takımı gözümüze çok sempatik geliyor. Çünkü biz futbolun çok iyi oynanmasını istiyoruz ve Beşiktaş bunu yapıyor. Yanlış anlaşılmasın bizim tepkimiz Beşiktaş Kulübüne karşı değil. Biz kendi hakkımızı arıyoruz. Hakkımızı da arayacağız" şeklinde konuştu.

Şenol hocaya karşı kendisinin ve ekibinin saygısızlığı olmayacağını ifade eden Buruk, kendi yaptıkları yanlışları da kendilerini soracaklarını söyledi.

Buruk: "Şenol Hocaya Öğüt Verecek Halim Yok"

Buruk: "Şenol Hocaya Öğüt Verecek Halim Yok"

Kaynak:IHA