Bütçe Faiz Yerine Halkın Cebine Gidiyor

Bütçe Faiz Yerine Halkın Cebine Gidiyor
AK Parti Rize İl Danışma Toplantısı yapıldı.

Güneysu Öğretmenevi'nde düzenlenen Ocak ayı İl Danışma Toplantısına AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu ile AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ve partililer katıldı.

010101.20100201162027..jpg

Çırakoğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı öncesi bitirilemeyen projelerin, bitmesinden ümit kesilen projelerin AK Parti iktidarı ile kısa sürede bitirildiğini söyledi.

Bunda en büyük payın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğunu ifade eden Çırakoğlu, ''2002 yılı öncesinde bütçenin yüzde 47'si faize veriliyordu. Şimdi ise sadece yüzde 20 faize gidiyor. Aradaki fark direkt halkın cebine gitmektedir. Bu para yatırım olarak geri dönüyor'' dedi.

Rize'de yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Çırakoğlu, ''İlimizde tıp fakültesi açıldı. Köy yolları yapılıyor. Bütün bu hizmetler yapılırken yine hazmedemeyenler var. Dolayısıyla böyle bir buhranda, böyle bir sıkıntılı dönemde yatırımlar devam ediyor'' diye konuştu. 

Hasan Karal ise Başbakanın baba ocağı olan Rize teşkilatları olarak gereken dayanışma ve birlikteliği ortaya koyduklarını belirterek, ''İnanıyorum ki Rize'deki bu birlik ve beraberlik güneşi, ışığı, ülkemizin diğer 80 ilinin teşkilatlarına örnek olacaktır'' diye konuştu.

hasan-karal-1.jpg

İl Danışma Toplantısının ardından Kemalettin Aydın, Hasan Karal'ı makamında ziyaret etti.

hasan-karal.jpg