Büyük Birlik Partisi kurumsallaşıyor

Büyük Birlik Partisi kurumsallaşıyor
Büyük Birlik Partisi, kurucu Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm günü olan 25 Mart'tan önce, hem Alperen Ocaklarını vakıfa dönüştürecek hem de Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi'nin kuruluşunu tamamlayacak.

Konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Genel Başkanı Mustafa Destici, hem Yazıcıoğlu'nun adını yaşatmak hem de Büyük Birlik ve Alperen hareketini yaşatmak için bir düşünce akademisinin şart olduğundan hareketle Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce Akademisi'ni çok önemsediklerini bildirdi.

'Salt bir siyasi parti değiliz, fikir üretmemiz lazım, kadro yetiştirmemiz lazım' diyen Destici, şunları söyledi: 'Bizim birinci önceliğimiz misyonu taşımak, hareket etmek, yaşatmak, yaymak ve buna uygun kadro yetiştirmek. Bunun için de hem Muhsin Yazıcıoğlu'nun adını yaşatmada önemli vazife görecek hem de Büyük Birlik hareketini, Alperen hareketini yaşatmak için bir düşünce akademisinin şart olduğunu biliyoruz.

Türkiye'deki bütün üniversitelerdeki arkadaşlarımızı, onun dışında fikir üreten eli kalem tutan bütün arkadaşlarımızı toplayıp bir istişare yapacağız ve bu akademiyi kuracağız.

Akademinin üç amacı olacak. Birincisi genel politika üretimi, ikincisi parti ya da siyaset okulu, üçüncüsü de Alperen ocakları ve Avrupa'daki Türk Birliği teşkilatlarına eğitimci göndermek.'

Alperen Ocakları güçlenecek  

Destici, Alperen Ocakları'nın dernekten vakıf statüsüne taşınmasının da Alperenleri güçlendireceğini bildirdi.

Statü değişiminin bizzat Alperenlerden geldiğini vurgulayan Destici, şunları söyledi: 'Alperen Ocakları dernek statüsündeydi, o şekilde faaliyet gösteriyordu. Biz bu dernek statüsünü sona erdirip ocağı, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı haline dönüştüreceğiz.

Zira daha önce bu ocaklarda görev yapmış bugün de hala görev yapan arkadaşların böyle talebi oldu. Bu Alperen Ocaklarını kapatmak değil bilakis güçlendirme, yeniden yapılandırma, orada da geniş bir vizyon ortaya koyma çalışması. Fikri, duruşsal ya da ideolojik dönüş değil bir nevi yapısal dönüşüm. Bunun daha faydalı olacağı düşünüldü, karar verildi ve şu anda bunun altyapı çalışmaları devam ettiriliyor. Vakıflaşacak ve başta üniversite kentleri olmak üzere Anadolu'nun her tarafında varolan yapılar vakıf olarak yoluna devam edecek.'

Destici, her iki projenin de Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümü olan 25 Mart'tan önce bitirilmeye çalışılacağını bildirdi.