Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu'nu İstifaya Götüren Nedenler

Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu'nu İstifaya Götüren Nedenler
Rize’de hakkında çıkan FETÖ iddiaları üzerine, Ak Parti Rize İl Başkanlığınca istifası istendikten sonra AK Parti Genel Merkezi'ne istifasını sunan AK Partili Büyükköy Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu’nu istifaya götüren nedenler şöyle:

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Belde Belediye Başkanlığı ve Ak Parti'deki görevlerinden istifa eden Mustafa Külünkoğlu’nun 17 - 25 Aralık 2013 süreci sonrasında da Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı kurumlarda yöneticilik yaptığı ve Rize Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması sırasında İl Emniyet Müdürlüğünün Rize’de FETÖ ile bağlantılı kurumlara yaptığı operasyonlar sırasında bu kurumlarda kurucu başkan olarak görevlerini sürdürdüğü ve FETÖ ile bağlantılı firmalara Büyükköy Belediyesi tarafından ihaleler verildiği ortaya çıktı.

Külünkoğlu’nun FETÖ ile bağlantılı kurum ve kuruluşlarla bağlantısının 2016 yılının Ocak ayının sonuna kadar devam ettiği ve FETÖ bağlantılı şirketlere belediye ihalelerini verdiğinin ortaya çıkması sonucu ise Ak Parti Rize İl Başkanlığı, Külünkoğlu’nun istifasını istedi. Külünkoğlu da AK Parti ve belediye başkanlığı görevinden istifasını verdi.

Külünkoğlu'nun FETÖ ile bağlantılı olduğundan devletin el koyduğu ve imam hatip okullarına çevrilen okulların da bağlı olduğu Şahika Danışmanlık ve İnsan Kaynakları, Özel Eğitim Hizmetleri Gıda, Turizm ve Ticaret A.Ş.’de 2006 yılında kurucu temsilci olarak göreve başladıktan sonra; 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’na çevrilen Özel Şahika Salih Kalkavan İlkokulu ve Ortaokulundaki kurucu temsilcilik görevini 27 Ocak 2016’da devrettiği ortaya çıktı. Külünkoğlu’nun ayrıca devletin el koyduğu Özel Kopuzlar Lisesi ve Özel Şahika Fen Lisesi Kurucu Temsilcilik görevini 25 Ocak 2016 tarihinde, Özel Burç Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurdunun Kurucu Temsilcilik görevini ise 5 Ocak 2016 tarihinde devrettiği ortaya çıktı.

Külünkoğlu’nun geçmiş dönemlerde yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) ile kurucu temsilcilik görevini üstlendiği Özel Şahika Salih Kalkavan İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Kopuzlar Lisesi, Özel Şahika Fen Lisesi, Özel Çayeli Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, Şahika Danışmanlık ve İnsan Kaynakları Özel Eğitim Hizmetleri Gıda Turizm ve Tic. A.Ş.’ye, Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyonlar düzenlenmiş ve  dijital verilere incelenmek üzere el konulmuştu.

Külünkoğlu’nun Belediye Başkanlığı döneminde 17-25 Aralık sürecinden sonra da belediyeye ait ihaleleri FETÖ’den tutuklanan şirket yöneticilerinin sahibi olduğu firmalara vermesi de istifasında önemli rol oynadı.

nurullah-cakir-naci-tosun-mustafa-kulunkoglu-ridvan-cirig-huseyin-yenice.jpg

FOTOĞRAFTAKİLER

1- Nurullah Çakır (Rize Eski Valisi - Tutuklandı)

2- Naci Tosun (Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı, FETÖ'nün En Etkili 12 isminden Biri - Yurtdışında Kaçak)

3- Mustafa Külünkoğlu (Büyükköy Belediye Başkanı - İstifa Etti)

4- Rıdvan Çiriğ (FETÖ'nün Rize Eski İl İmamı - Tutuklandı)

5- Hüseyin Yenice (Rize Eski İl Emniyet Müdürü - FETÖ Bağlantılı Olduğu İçin Emekli Edildi) 

naci-tosun-imdat-sutluoglu-nurullah-cakir.jpg