Büyükşehir Hududundakiler Kaldırılacak

Büyükşehir Hududundakiler Kaldırılacak
AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Büyükşehir hududu çerçevesinde il genel meclisleri, özel idareler ve belde belediyelerinin tamamının kaldırılacağını açıkladı.

AK Parti Rize Milletvekili ve Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Nusret Bayraktar, “Toplam 30 ilimizde il hududu büyükşehir hududu olmuştur. Büyükşehir hududu çerçevesinde il genel meclisleri, özel idareler ve belde belediyelerinin tamamı kaldırılacak” dedi.

Ordu ve Giresun'da bir dizi programlara katılmak üzere Samsun’a gelen AK Parti Rize Milletvekili ve Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Nusret Bayraktar, AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, durum değerlendirmesi toplantısı yaptı. Toplantıda yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu hakkında konuşan Nusret Bayraktar, “2014 öncesi büyükşehir belediyesi hududu, il hududu olmuştur. İstanbul ve Kocaeli’nde uygulanan ve başarıyla sonuçlandığını gördüğümüz sistem mevcut 16 büyükşehir belediyemizin tamamında ve ilave 13 yeni büyükşehir belediyesi kurulan illerimizde, geçen hafta çıkartılan yasayla Ordu ilimiz dahil olmak üzere 13 olan sayı 14 olmak üzere toplam 30 ilimizde il hududu büyükşehir hududu olmuştur. Büyükşehir hududu çerçevesinde il genel meclisleri, özel idareler ve belde belediyelerinin tamamı kaldırılacak, mümkün olan yakın düzenlemelerde yeni ilçeler kurulabilir ya da mahalleye dönüşmek suretiyle Büyükşehir belediyesi olma sıfatıyla geleceğe hizmet sunacak. Daha verimli daha optimum daha sürdürülebilir ve halkın mutlu olabileceği, geleceğini devam ettire bilmek için Türkiye’de böyle bir çalışma yaptık. İşte bu yeni süreçte arzuların, isteklerin ve eleştirilerin ne olduğunu genel siyasetle birlikte bu bölgede aynı çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

nusret-bayraktar-ak-parti-rize-milletvekili.jpg

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Menderes Türel’in de programlara yarın katılacağını söyleyen Bayraktar, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nın aradığını, Mavi Marmara olayları için özür dilediklerini ve tazminat davasını kabul ettiklerini, Gazze’deki ambargonun da kaldırılacağı yönelik görüşmeler olduğunu söyledi. Ardından Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle toplantı yapacağını söylemesi üzerine Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Antalya Milletvekilimiz Menderes Türel, toplantıya katılmak için bizden ayrılmak zorunda kaldı. Menderes bey yarın sabah Samsun’da olacak ve Ordu’ya beraber geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantıya ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, ilçe ve belde belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

nusret-bayraktar-samsunda.jpg

1.20130323091454.jpg