Ç.Rize-Fenerbahçe Maçı Güvenlik Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Ç.Rize-Fenerbahçe Maçı Güvenlik Tedbirleri Masaya Yatırıldı
Ç.Rizespor ile Fenerbahçe karşılaşmasından dolayı Rize'de alınacak güvenlik tedbirleri Vali Çakır başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.

Rize İl Spor Güvenlik Kurulunun, olağan toplantısı Rize Valisi Nurullah Çakır Başkanlığında yapıldı.

Rize Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve diğer ilgili kurum ve kuruluşların idarecileri katıldı.

Toplantıda; Spor Toto Süper Ligde, 7 Aralık 2013 Cumartesi günü Rize Yeni Şehir Stadyumunda oynanacak olan Ç.Rizespor – Fenerbahçe müsabakası ve ligin 16. haftasında oynanacak olan Ç. Rizespor – Kasımpaşa maçlarında alınacak güvenlik önlemleri değerlendirildi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, toplantı sonrası yaptığı açıklamada; “Bu hafta ve sonraki haftalarda Spor Toto Süper Lig kapsamında Rize Yeni Şehir Stadyumunda oynanacak olan müsabakalarla ilgili alınacak güvenlik tedbirlerini gözden geçirdik. Bu çerçevede özellikle bu hafta Fenerbahçe ile yapılacak maçta tedbirlerin hassasiyetle planlandığını ve bu tedbirlere harfiyen uyulacağını ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar İlimize gelen bütün takımlar, Rize’nin vakar ve ciddiyetine yakışan bir konukseverlikle karşılanmış, bu olgunun bundan sonrada devam edeceğine inancım tamdır. U20 Dünya Kupası ile edindiğimiz tecrübelerle Avrupa ve Dünya ölçeğinde geldiğimiz noktanın, spor ve organizasyon anlamında bu güne kadar yaptığımız çalışmaların Türkiye’ye bir örnek olduğunu ve bu olumlu imajın Rizeliler tarafından sergilenmeye devam edileceğinden hiç kuşkum yok” dedi.

rize-il-spor-guvenlik-toplantisi-vali-cakir-baskanliginda-gerceklestirildi-1.jpg

ÜNLÜ SPOR YAZARI ZEKİ ÇÖL RİZE'YE GELECEK

Sporda Şiddetin Önlenmesine yönelik, son bir yıl içinde yapılan mevzuat değişikliklerine de değinen Vali Çakır; “Tribünlerde meydana gelebilecek ve taraftarlarımızı, sporcularımızı ve de kulüplerimizi zor durumda bırakabilecek olayların, oluşmadan önlenmesine yönelik çalışmalarımız devam etmekte. Bu anlamda sporun bütün paydaşlarını bir araya getirerek bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantılardan bir tanesi de;  05.12.2013 tarihinde, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde Spor yazarı Zeki Çöl, Spor Savcısı Alper Demircan, Çevik Kuvvet Müdürü Savaş Zengin ve Baro Başkan Yardımcısı Ümit Peçe’nin katılımı ile gerçekleştirilecektir” dedi.

Ç.Rizespor’un Süper Lige çıkmasının mutluluğunu ve güzelliğini hep birlikte yaşandığını ve bu güzelliğin devam edeceğine inandığını ifade eden Vali Çakır, “Bu anlamdaki en büyük destekçimiz taraftarlarımızdır, teknik heyet ve futbolcularımızdır ve idarecilerimizdir. Bu itibarla, bu hafta sonu oynanacak müsabakada Ç.Rizespor’a başarılar” şeklinde konuştu.