Ç.Rize'de Kalkavan Ronaldo'yu İstiyor !

Ç.Rize'de Kalkavan Ronaldo'yu İstiyor !
Ç.Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, dünyaca ünlü golcü futbolcu Ronaldo'yu istediğini ifade ederek kaliteli transfer isteyen Yeşil Mavili taraftarlara göndermede bulundu.

Ç.Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Yeşil Mavili taraftarlara sert göndermelerde bulundu. Yeşil Mavili taraftarın beklentilerine yönelik transferleri bir türlü gerçekleştiremeyen Ç.Rizespor'da Kalkavan, taraftarın kaliteli transfer isteğine yönelik "Taraftar önce takımına sahip çıksın. Rize Stadı'nı doldursun. O Stad hangi maçta full çekti. Kombineler çıktı buyursun alsınlar, fiyatları da makul tuttuk" sözleriyle cevap verirken ayrıca taraftarın bu isteğine yönelik hafızalardan uzun süre silinmeyecek bir şekilde "Bende Ronaldo'yu istiyorum" şeklinde göndermede bulundu.

Başkan Kalkavan, son yapılan Leonard Kweuke transferinin perde arkasını, gerçekleşmeyen Hilbert transferinin nedenini, taraftarın kaliteli transfer beklentisine karşı kendisinin de “ Bende Ronaldo’yu İstiyorum” sözleri ile yanıtlaması, son günlerde kamuoyunda yazılan Rıza Hoca’nın istifası cebinde, bu yönetim bu işi beceremiyor sözlerine karşı Spor Yazarı Selim Denizalp'in sorularını cevaplandırdı sert ve net cevaplar verdi. İşte Başkan Kalkavan'In o açıklamaları:

“ Son günlerde kim nereden çıkarmış, neresinden uydurmuş, birileri yazmış. Neymiş efendim Rıza hoca istifanın eşiğine gelmiş. Hey başınıza Rıza hoca kadar taş yağsın. Dayandırdığı noktada beklediği transferler olmamış, transfer çalışmaları bu kadar ağır giderse istifa etmeyi düşünüyormuş. Ben almasını bilmiyorum muyum ? Bir haftada transferi bitiririm. 15-20 topçu alırım. Bu iş mi ? Soruyorum taraftara, transfer yapmak için adam almak helede fiyatların bu kadar uçuk rakamlara vurduğu zamanda transfer yapmak nasıl bir mantıktır. Öyle bir para yok bizde. Daha bugün o kapıya, bu kapıya gittim. Kimin için Rizespor için. Niye gittim ? Dilencilik yapmaya gittim”

Başkan Kalkavan, teknik direktör Rıza Çalımbay ile çok uyumlu bir çalışma içinde olduklarını istifanın (İ)si bile konuşulmadığı, bu tip söylentileri çıkartan kişileri Rizespor düşmanı olduğunu, kendisinin gazete veya internet medyasını takip etmediği dolaylı yollardan kendisine aktarılan yazıları baktığında Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında tamamen içi boş, doldurma yazılar yazıldığını, o düşünceleri kaleme alanları Rizespor yönetim kuruluna alacağını ve en fazla bu insanların üç gün dayanıp, kaçacaklarını iddia ederken, bu tip yazıları yazan ve yayınlayan gazeteler hakkında avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulunacağı belirtti.

Bende Ronaldo’yu İstiyorum!

Ç.Rizespor taraftarının ismi duyulan yıldız futbolcu transfer isteğine karşı Başkan Kalkavan ; “Bende Ronaldo’yu istiyorum. Bu işler öyle kolay mı. Hilbert olayında, ben sağ bek oynayacak bir oyuncuya yılda 3 Milyon vermem. Bizim üç büyükler kadar gelirimiz yok. O futbolcuya 3 Milyon verdiğinde , diğer oyuncular arasında dengeler değişir. Benim bir Orhan’ın, Oğuzhan’ım ondan eksiği ne. Taraftar istiyor , taraftar önce üstüne düşen görevi yapsın. O stat hangi maçta ful doldu, takımına destek olundu. Kombineler çıktı buyursun alsınlar, fiyatları da makul tuttuk, önce taraftar takımına sahip çıksın” ifadesini kullandı.

15 günde 1 Milyon Avro

Sparta Prag kulübünden transfer edilen Leonard Kweuke’nin kaliteli futbolcu olduğunu söyleyen Kalkavan, “Yeni transfer Kweuke bu sezon Uche Kalu ile birlikte ileride iyi bir ikili olacaklar. Bu futbolcunun transfer bedeli geçen sezon 6 Milyon Avro civarındaydı. Bu sene biz erken davranıp, acele yapsaydık 15 gün önce 2,5 Milyon Avro bu futbolcunun bonservisine ödeyecektik. Bekledik, fiyatın düşmesin, transfer işi sabır işi. 15 günde 1 Milyon Avro kar ettik. 1,5 Milyon Avro bedelle aldık bu oyuncuyu. Bu futbolcunun bu fiyata düşmesi tabiki aldığı 12 maçlık cezası etkili oldu. O ceza işini de bir şekil ortadan kaldıracağız, çalışmalarımız bu yönde, Kamerunlu futbolcunun lisansını 15 Ağustos’ta çıkaracağız” cümlesini kullandı.

50 Gün Daha Var !

Transfer süresinin kapanmasına 50 günün var olduğunu belirten Başkan Metin Kalkavan, Trabzonspor’dan önerilen oyuncuları teknik direktör Rıza Çalımbay’ın veto ettiğini, buna karşın Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının kamp dönüşü kadroya düşünmedikleri birkaç isimle anlaşabileceklerini , TFF ‘nin geri adım atmadığı yabancı futbolcu sayısı kararında kendilerinin de bu konu hakkında yaptıkları planda değişikliğe gideceklerini, çok iyi yerli bir kaleci alacaklarını , bunun yanında stoper konusunda özellikle Çek Cumhuriyeti’nde oynayan bir futbolcu ile yakından ilgilendiklerini söyledi.

Futbolda Devrim Yapıyoruz

Yönetim kurulu üye sayısının 15′den 9′a düşürülmesi konusunda neler söylemek istersiniz sorusuna karşı, Başkan Kalkavan ; “Bu konu hakkında ileriki günlerde Rize’de düzenleyeceğim basın toplantısında açıklama yapacağım. Biz devrim yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Mustafa Denizli’nin gelmesi, o tesise verilen çeki düzen devrimin bir parçası idi. Bu konu hakkında geniş hacimli açıklamalarım Rize’de yapacağım toplantıda olacaktır” dedi.

Haber: Selim Denizalp