Ç.Rizespor Birleşmiş Milletler Gibi

Ç.Rizespor Birleşmiş Milletler Gibi
PTT 1. Ligde Süper Lig mücadelesi veren Ç.Rizespor'da 4 kıtadan futbolcu var...

PTT 1.Liginde zirve mücadelesi veren Ç.Rizespor’un kadrosunda 4 kıtadan beş futbolcu bulunuyor.

Teknik direktör Mustafa Denizli’nin gelmesiyle kadrosuna yeniden takviyeler yapan Karadeniz ekibi Ç.Rizespor, Asya, Avrupa, Afrika ve Amerika kıtası ülkelerinden oyuncular bulundurarak bir nevi Birleşmiş Milletler topluluğunu andırıyor.

Asya kıtasından Kazak kaleci Davit Lorıya, savunma oyuncusu Samat Smakov, Avrupa kıtası ülkesinden Rumen Florın Cernat, Afrika kıtası ülkesinden Mısırlı Hossam Hassan ve son olarak Amerika kıtası ülkesinden Arjantinli forvet oyuncusu David Depetris Ç.Rizespor’un yabancı futbolcuları olurken, bu isimlerden Kazak Davit Lorıya ve Samat Smakov TFF’nun Türk devletlerinden en fazla 2 futbolcu oynatabilir hakkından yararlanıyor.

Kazak kaleci Davit Lorıya beğeni toplamıştı

Ç.Rizespor, sezon başı Kazakistan Milli takım kalesini koruyan Davit Lorıya’yı kadrosuna katmıştı. Kazak kaleci yeşil-mavili ekiple çıktığı maçlarda kalesine güven verirken, bu futbolcunun performansı beğeni toplamıştı.

TFF ‘nun PTT 1.Lig takımlarına verdiği bu haktan bir çok takım yararlanmazken, yeşil-mavili ekip ikinci Türkmen vatandaşı olan Kazak Samat Smakov ile devre arası sözleşme imzalamış, bu futbolcu çıktığı ilk maçta ortaya koyduğu futbol ile taraftarların övgüsünü almayı bilmişti.

Avrupa kıtası ülkesi olan Romanya uyruklu Florın Cernat, teknik direktör Mustafa Denizli’nin “Olmasa, olmaz” transferlerin başında yer alıyordu.

c.rizespor-birlesmis-milletler-gibi-1.jpg

Çok büyük uğraşlar sonunda yeşil-mavili takıma imza atan Cernat, son oynanan G.Antep BŞB karşılaşmasında kalitesini ortaya koydu. Mustafa Hoca’nın saha içinde “Şef’i ve takım kaptanı olan Florın Cernat, maça damgasını vururken, attığı muhteşem gol ve attırdığı gol ile yeşil-mavili takımın yıllardır gözlerinde oluşan ”Çapakları” bir nevi söküp aldı.

Ç.Rizespor’da son olarak Amerika kıtası ülkesi Arjantin’den forvet oyuncusu David Depetris’i transfer etmişti.

Slovakya liginde gol kralı olmuş 25 yaşındaki futbolcu yeşil-mavili forma altında nasıl bir performans göstereceği merak edilirken, sakatlanarak sezonu kapatan Jallow ve Uche Kalu’nun yokluğunda yeşil-mavili takımın “Tangocusu” ligde gol yükünü çekmesi bekleniliyor.

Haber:Selim Denizalp