Ç.Rizespor Çanakkale'ye Gitti

Ç.Rizespor Çanakkale'ye Gitti
Bank Asya 1. Lig'de Dardanelspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, çalışmalarını tamamlayarak Çanakkale'ye gitti.

Yeşil-mavili kafilede Kayseri Erciyesspor maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen Evren Kürkçü ve sakatlığı devam eden Mehmet Sedef yer almıyor.

Kulüp Basın Sözcüsü Şükrü Cevahir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligin çok çekişmeli geçtiğini belirterek, ''Ligde 8 hafta geride kalmasına rağmen herhangi bir kopma yok. Bir galibiyet ile ligin üst sıralarına tırmanırken, bir mağlubiyet ile ilk 6 dışında kalabiliyorsunuz. Bunun için her maç çok stresli ve zor geçiyor. Bu stresi yenen takımlar başarıya ulaşacak. Bizde bunu aşabilecek tecrübe ve deneyime sahibiz'' dedi. 

Ligde deplasman maçlarında alınan sonuçların çok önemli olduğunu ifade eden Cevahir, ''Dardanelspor deplasmanı da son derece zor geçecek. Dadanelspor genç, 90 dakika mücadele eden bir ekip. Ancak Dardanelspor maçını kazanarak üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz'' diye konuştu. 

Cevahir, 12 Ekim'de kendi sahalarında oynadıkları Kayseri Erciyesspor müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle gelecek hafta Konyaspor maçını seyircisiz oynama cezası aldıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

''Gerekli savunmamızı yazarak Disiplin Kuruluna gönderdik. Cezanın iptal olma ihtimali çok zor. Çok üzgünüz, keşke bu tarz olaylar Türk futbolunda hiç yaşanmasa. Konyaspor Süper Lig yarışında en büyük rakibimiz ve seyirciye en fazla ihtiyaç duyduğumuz maç olacaktı.

Şimdi seyircimizden yoksun kalacağız. İnşallah bu son olur. Futbolda her türlü sonuç var. Taraftarlarımız takımlarına destek versinler, zarar verici hareketlerden kaçınsınlar. Gerçek taraftarlık iyi günde kötü günde, takımına teknik heyete sahip çıkmaktır. Bizi eleştirebilirler, ancak 90 dakika boyunca takımlarına destek olmaları futbolcuların moral gücünü de artıracaktır.''