Ç.Rizespor - Trabzonspor Maçından Notlar

Ç.Rizespor - Trabzonspor Maçından Notlar
Trabzonspor taraftarı Çaykur Rizespor deplasmanına yoğun ilgi göstererek, kendilerine ayrılan misafir takım tribününü tamamen doldurdu.

Yaklaşık 2 bin bordo-mavili taraftar, takımını destekledi. Ev sahibi ekibin taraftarları ise maça fazla ilgi göstermedi. Çaykur Didi Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar yer alırken, 2 bin dolayında yeşil-mavili taraftar tribünde yer aldı.

Trabzonspor taraftarları maç öncesi Çaykur Rizesporlu futbolcuları bulundukları tribünün önüne çağırarak, "Karadeniz" şeklinde tempo tuttu.

Karşılaşmanın hakemleri ve iki takım oyuncuları sahaya "Her 68 çocuktan 1'inin otizmli olduğunun farkında mısınız?" yazılı pankartla çıktı.

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor'a konuk olan Trabzonspor, kart cezalılarının yokluğunda, en son oynadığı Galatasaray maçı 11'inden 3 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Bordo-mavililerde cezalı oyunculardan Yusuf Yazıcı'nın yerine orta alanda Slovak futbolcu Matus Bero forma giydi. Savunmanın sağında Joao Pereira'nın yokluğunda ise Zeki Yavru görev yapan isim oldu. Uğur Demirok'un yerine de sakatlıktan dönen bir diğer Slovak oyuncu Jan Durica oynadı.

En son ligin 15. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir maçında 11'de sahaya çıkan ve sakatlığının ardından da fazla forma şansı bulamayan Matus Bero, Yusuf Yazıcı'nın yokluğunda ligde 10 hafta sonra başlangıç kadrosunda yer aldı.

Ligin 16. haftasında Fenerbahçe maçında 90 dakika oynayan Zeki Yavru da 9 hafta sonra Pereira'nın yerine forma giydi.

 

- Durica formasına kavuştu

 

Trabzonspor'da Slovak futbolcu Jan Durica, sakatlığının ardından formasına kavuştu.

Ligin 21. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçında sakatlandıktan sonra düzelen ancak takımla fazla çalışma imkanı bulamayan Durica, 4 haftalık aradan sonra Rize deplasmanında stoperde Medjani ile görev yaptı.

 

- Savunmanın solunda Mas

 

Arjantin Milli Takımı'nın Şili ile oynadığı maçta sağ diz iç yan bağlarında zorlanma olan ve Bolivya maçı kadrosundan çıkartılarak Trabzon'a dönen Emmanuel Mas, tedavisinin ardından Çaykur Rizespor maçında görev aldı.

Teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımda sadece 2 antrenmana katılabilen futbolcusunu, kendisini iyi hissetmesi üzerine 11'de görevlendirdi.

 

- Çaykur Rizespor'da 5 farklı oyuncu

 

Çaykur Rizespor'da ise en son Gençlerbirliği ile oynanan karşılaşmanın 11'ine göre 5 oyuncu değişikliği yapıldı.

Yeşil-mavililerde kaleci Abdoulaye Diallo, Orhan Ovacıklı, Özgür Çek, Recep Niyaz ve geçen hafta kadro dışı bırakılan Ahmet İlhan Özek görev almazken, bu oyuncuların yerine Gökhan Akkan, Oğulcan Çağlayan, Matic Fink, Nosa Igiebor, Leonard Kweuke forma giydi. 

 

- Fink ilk kez, Kweuke bir hafta sonra

 

Çaykur Rizespor'da sezon başında transfer edilen Sloven futbolcu Matic Fink, yeşil-mavili takımda ligde ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Golcü oyuncu Kweuke ise Gençlerbirliği maçında kırmızı kart cezasını tamamlayarak takımımın gol ümidi olarak sahada yer aldı.

 

- Taraftar ilgisi

 

Trabzonspor taraftarı Çaykur  Rizespor deplasmanına yoğun ilgi göstererek, kendilerine ayrılan misafir takım tribününü tamamen doldurdu.

Yaklaşık 2 bin bordo-mavili taraftar, takımını destekledi.

Ev sahibi ekibin taraftarları ise maça fazla ilgi göstermedi. Çaykur Didi Stadı'nın tribünlerinde büyük boşluklar yer alırken, 2 bin dolayında yeşil-mavili taraftar tribünde yer aldı.

Trabzonspor taraftarları maç öncesi Çaykur Rizesporlu futbolcuları bulundukları tribünün önüne çağırarak, "Karadeniz" şeklinde tempo tuttu.

Karşılaşmanın hakemleri ve iki takım oyuncuları sahaya "Her 68 çocuktan 1'inin otizmli olduğunun farkında mısınız?" yazılı pankartla çıktı.