Ç.Rizespor'a Siyah-Beyaz Menajer

Ç.Rizespor'a Siyah-Beyaz Menajer
Ç.Rizespor’da sportif teknik direktör Oğuz Aydın’ın görevi bırakmasının ardından Ç.Rizespor’un yeni idari menajeri belli oldu

Uzun yıllar 9.KANAL, BRT, ATV kanallarında çalışan, ATV’de Beşiktaş muhabirliği yaparken Beşiktaş kulübünden teklif alması sonrası önceki yıllarda siyah beyazlı takımın idari menajerliği görevini yürüten Tuncay Yanık, Ç.Rizespor’un yeni menajeri oldu.

1974 Bayburt doğumlu olan Tuncay Yanık, Ziraat Türkiye Kupası oynanan maçta Trabzonspor’u 2-1 yenen ve çeyrek finale yükselen Beşiktaş’ın, karşılaşmanın son dakikalarında 7 yabancı ile oynamasının önüne geçmiş ve hükmen mağlubiyeti önlemişti. O maçta Beşiktaş takımının teknik direktörü Schuster’di.

Yeni menajer Yanık, Ç.Rizespor teknik direktörü Mustafa Denizli’nin Beşiktaş takımını çalıştırdığı dönemlerde görev yapmıştı.

Menejer Tuncay Yanık Schuster, Lucescu, Tigana, Del Bosque, Mustafa Denizli, Rıza Çalımbay, Ertuğrul Sağlam ve son olarak Tayfur Havutçu ile birlikte çalışmıştı.

Ç.Rizespor’un yeni menejeri Tuncay Yanık, Mustafa Denizli için “O farklı bir insan” demişti:

“Mustafa Denizli’nin çok başka bir havası vardı. Çok değişik bir karizması vardı. Girdiği her yerde fark edilen bir insandı. Kendisini çok iyi yetiştirmiş. Herkesle her konuyu konuşabilecek ve alt edebilecek düzeyde bir insan”… Saplantıları yok. Sohbetlerimizde ‘’Bugün Bayern’i de çalıştırırım, yarın Siirtspor’u da çalıştırırım’’ diyecek kadar da kendisiyle barışık bir insandı. Herkes yaptığı sözleşmesine kuruşuna kadar bakarken, o paraya kesinlikle değer vermeyen bir kişilikti…

Yeni menejer Tuncay Yanık, gençlik yıllarında İstanbul’da Sanayi Bayburtspor’da futbol oynamıştı.

Samet Aybaba istememişti..

Sezon öncesi Beşiktaş teknik direktörlüğü görevine gelen Samet Aybaba, idari menejer Tuncay Yanık’ın görevine son vermişti.

Haber: Selim Denizlap / Vira Haber Gazetesi