Ç.Rize-Gençlerbirliği Maç İstatistikleri

Ç.Rize-Gençlerbirliği Maç İstatistikleri
Ç.Rizespor ile Gençlerbirliği 29. resmi karşılaşmaya çıkıyor.

Ç.Rizespor ile Gençlerbirliği, geçen yıl olduğu gibi bu yılda Süper Ligin ilk haftasında Rize’de karşı karşıya gelecek. 29 Ağustos Cuma günü 21.00’da Rize Yeni Şehir Stadı'nda oynanacak Süper Lig 1. Hafta karşılaşmasını Volkan Bayarslan yönetecek.

2014-2015 Futbol sezonu Spor Toto Süper Ligin ilk haftasında yarın (Cuma günü) Rize’de karşılaşacak olan Ç.Rizespor ile Gençlerbirliği, bugüne kadar Süper Ligde 23, resmi tüm maçlar genelinde ise 29. karşılaşmaya çıkıyor. Geride kalan 28 karşılaşmanın 15’ini Gençlerbirliği, 6’sını Ç.Rizespor kazanırken 7 karşılaşma  ise berabere tamamlandı. Bu karşılaşmalarda  Gençlerbirliği 40, Ç.Rizespor ise 24 gol kaydetti.

İki takım arasında Rize’de oynanan karşılaşmalarda Yeşil Mavililer, 5 kez Gençlerbirliği’ni mağlup ederken 6 kez rakibine boyun eğdi. Rize’deki maçlarda takımların birbir kalelerine gönderdiği  gol sayısı 12.

Ankara’da oynanan 13 karşılaşmada ise Ç.Rizespor rakibini 1 kez mağlup edebilirken Gençlerbirliği 9 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. 6 maç berabere tamamlandı. Ç.Rizespor, Ankara’da rakip filelere 12 gol gönderirken, kalesinde 28 gol gördü.

SÜPER LİGDE 23. KARŞILAŞMAYA ÇIKILIYOR

Ç.Rizespor ile Gençlerbirliği ligde 23. karşılaşmaya çıkarken Yeşil Mavililer rakibini ligde 5 kez mağlup etti, 11 maçta kaybetti, 6 karşılaşma ise berabere tamamlandı  Bu karşılaşmalarda Ç.Rize 20 gol atarken Gençlerbirliği 33 gol kaydetti.

Rize’deki 11 Süper Lig karşılaşmasında Ç.Rize’nin 4, Gençlerbirliği’nin 3 galibiyeti bulunuyor. 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Rizespor, evindeki Süper Lig karşılaşmalarında  Gençlerbirliği filelerini 9 kez sarsarken, 7 golü de kalesinde gördü.

Ankara’da oynanan 10 Süper Lig karşılaşmasında ise Ç.Rize 1 kez kazanmayı başardı. Gençlerbirliği 8 kez sahadan 3 puanla ayrılırken 2 karşılaşma berabere tamamlandı. Kırmızı siyahlılar taraftarına 26 gol izlettirirken 11 golü kalesinde gördü.

Geçen yıl ligin ilk haftasında Rize’de oynanan karşılaşmayı Ç.Rizespor 1-0 kazanırken, Ankara’da oynanan karşılaşmayı ise Gençlerbirliği 3-1 kazanmıştı.