Çakır, Yılsonu Sergilerinin Açılışına Katıldı

Çakır, Yılsonu Sergilerinin Açılışına Katıldı
Rize Valisi Nurullah Çakır, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı içerisinde açılan kursların karma yılsonu sergisinin açılışına katıldı.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Dörtyol’da açılan Feretiko ve Mefruşat Kursunda, kursiyerler tarafından yapılan ürünlerin sergilendiği sergiyi ve ardından da Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencilerince düzenlenen etkinlik sergisini gezdi.

ffff.jpg

Feretiko ve mefruşat kursu sergisinde kursiyerlere sertifikalarını takdim eden Vali Çakır, kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada; “Emeklerinizden dolayı sizlere, sizlerin bu emeklerine desen veren kıymetli hocalarınıza ve desteklerinden dolayı da yerel yöneticilerimize teşekkür ediyor ve siz değerli annelerimizin anneler gününü şimdiden kutluyorum” dedi.

Daha sonra Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencilerince düzenlenen etkinlik sergisini gezen Vali Çakır, ana sınıfı öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Bilgin Baykuşlar’ gösterisini izledi ve öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

yy.20130509214134.jpg

Dörtyol’daki ziyaretlerin ardından Çayeli İlçesine geçen Vali Çakır, burada Çayeli Halk Eğitim Müdürlüğünce 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı içerisinde açılan kursların karma yılsonu sergisinin açılışına katıldı.

Çayeli Halk Eğitim Müdürlüğünce yıl içerisinde 22 alanda açılan ve branş eğitimlerinin yanı sıra kursiyerlere ‘Eğitimde ana-babanın rolü, tüberküloz, ilk yardım, anne-çocuk sağlığı, çevre kirliliği ve sağlığı’ gibi konularda da eğitimlerin verildiği kurslar için düzenlenen serginin açılışında Vali Çakır, bir konuşma yaptı.

ttt.jpg

Kursiyerlerin heyecanını görmek, mutluluklarını paylaşmak ve anneler günlerini kutlamak için açılışa katıldığını ifade eden Vali Çakır, “İnanç sistemimizde, toplumların yücelmesinde ve yükselmesinde en önemli değerin annelere verildiğini biliyoruz. Toplumların gelişmesinde sadece erkeğin üretmesi ve düşünmesinin yeterli olmadığını da görüyoruz. Bu yüzden siz kadınların emeğine olan saygımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Zamana göre ihtiyaçlarda değişiyor. Bunu göz önünde bulundurarak açılan bu kurslara destek veren idarecilerimize, yerel yönetimlerimize, özel sektör kuruluşlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikalarını dağıtan Vali Çakır, sergiyi gezerek emeklerinden dolayı kursiyerleri tek tek tebrik etti.