Çakmak: "Hediyem Kur'an Olsun" Kampanyası Devam Ediyor

Çakmak: "Hediyem Kur'an Olsun" Kampanyası Devam Ediyor
Rize İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyasının Rize genelinde devam ettiğini belirterek, isteyenlerin 12 lira karşılığında ihtiyaç sahibi Müslümanlara Kur'an-ı Kerim yardımında bulunabileceğini söyledi.

Rize İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyasının Rize genelinde devam ettiğini belirterek, isteyenlerin 12 lira karşılığında ihtiyaç sahibi Müslümanlara Kur'an-ı Kerim yardımında bulunabileceğini söyledi.

İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan kampanya kapsamında, Rize'de toplanan yardımlarla 43 bin 500 Kur'an-ı Kerim alındığını söyledi.

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının geçen yıl "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyasını başlattığını hatırlattı. 

Kampanyanın yurt genelinde büyük ilgi gördüğünü Rize genelinde ise çok güzel işler yapıldığını anlatan Çakmak, amaçlarının Kur'an'a ulaşamayan insanları Kur'an-ı Kerim ile buluşturmak olduğunu ifade etti.

Afrika kıtası ülkelerinde yaşayan Müslümanların zor şartlarda İslam dinini yaşamaya ve öğrenmeye çalıştığını belirten Çakmak, kampanyanın bu insanlara Kur'an'ı ulaştırma noktasında büyük katkı sağladığını kaydetti.

Rize halkının kampanyaya büyük destek verdiğinin altını çizen Çakmak, "Bugüne kadar hayırsever Rizeliler 474 bin liranın üzerinde destek sağladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan kampanya kapsamında, Rize'de toplanan yardımlarla 43 bin 500 Kur'an-ı Kerim alındı. Rize'deki bu ilgi bizi mutlu etti. Bu nedenle kampanyayı kendi çapımızda sayın valimiz Erdoğan Bektaş'ın talepleri ile birlikte devam ettirmeye karar verdik. Hedefimiz 100 bin bağışa ulaşmak, bunun için çalışıyoruz." dedi.

Çakmak, toplanan Kur'an-ı Kerim'in ihtiyacı olan ülkelere ulaştırılmak üzere Diyanet Vakfına gönderildiğini, Rize genelinde kampanyanın sürdüğünü, isteyenlerin 12 lira karşılığında ihtiyaç sahibi Müslümanlara Kur'an-ı Kerim yardımında bulunabileceğini sözlerine ekledi.