Çakmakçı Aday Adaylığını Açıkladı

Çakmakçı Aday Adaylığını Açıkladı
RSMMMO Başkan Yardımcısı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ali Fuat Çakmakçı, belediye başkan aday adaylığı için resmen adaylığını açıkladı.

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ali Fuat Çakmakçı, Yakamoz Restaurant’ta düzenlediği kahvaltılı basın toplantısıyla Rize’nin Muradiye Belde Belediye Başkanlığı için aday adaylığını resmen açıkladı.

ali-fuat-cakmakci-aday-adayligini-acikladi-2.jpg

ali-fuat-cakmakci-aday-adayligini-acikladi.jpg“Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde ülkemiz, gelişmekte olan ülkeler statüsünden çıkmış ve gelişmiş ülkeler arasında yer alma yolunda çok ciddi aşamalar kaydetmiştir.” ifadeleriyle açıklamasına başlayan Çakmakçı, “Ülkemizdeki gelişime paralel olarak yerel yönetimlerin yapmış olduğu vizyoner projeler, ekonomik büyümenin önemli göstergelerinden birisi olmuştur. Beldeler, İl ve İlçelerden sonra Yerel Yönetimlerle yönetilen en küçük yerleşim birimleridir. Bu yerleşim birimlerinde yapılacak yatırımlar marka şehir olma yolunda ilimize çok ciddi katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Muradiye Beldesi’nin, Muradiye ve Kömürcüler Köyü’nün birleşmesinden oluşan bir belde olduğunu sözlerine ekleyen Çakmakçı, “Ancak Beldemizin, çevresindeki birçok köyün geçiş noktası olması sebebiyle coğrafi konumu önem arz etmektedir. Dolaysıyla beldenin ekonomik anlamdaki gelişimi sadece Belediye ile sınırlı kalmayacak,  bölgenin gelişimine de katkısı olacaktır. “ diye konuştu.

Çakmakçı aday adaylığı ile ilgili ise şunları kaydetti: Mesleğimdeki 20 yıllık tecrübemle hesap verilebilir mikroekonomiye, uzun yıllar görev aldığım çeşitli sivil toplum örgütleri yönetim kadrolarında edindiğim birikimlerimle şeffaf ve objektif yönetim anlayışına,  Eğitimci kimliğim gereği kazandığım birikim ve tecrübe ile beldemizin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunmak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde Rize Muradiye Beldesi Belediye Başkanlığı için AK Parti'den aday adayı olmaya karar verdim. Beldemizin aday belirleme sürecine katkı sağlayacağım kanısındayım. Siyasi iradenin takdiri ve Belde halkının teveccühü halinde, beldemin kalkınmasında rol alma gayreti içinde olacağım.

ali-fuat-cakmakci-aday-adayligini-acikladi-1.jpg

ALİ FUAT ÇAKMAKÇI KİMDİR?

1967 yılında Rize Muradiye Köyünde doğdu. İlkokulu Muradiye’ de Ortaokulu Rize İmam Hatip Ortaokulunda Liseyi ise Rize Ticaret Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Anadolu Üniversitesi Afyon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun olduktan sonra 1994 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Bürosu açtı. Halen Mali Müşavirlik yapmaktadır.

7 yıldır Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Genel Muhasebe, İnşaat Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Diş Ticaret Uygulamaları gibi meslek derslerinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Rize Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasında 2002-2012 dönemlerinde Oda Sekreteri 2013 yılı Mayıs ayından sonra ise Oda Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu.

Rize İlinde Üniversite Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Saymanlığı, Rize Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanlıklarını yapmaktadır. AB Kadın İstihdamı Geliştirme projelerinde yüklenici yönetim kadrolarında görev aldı. Siyasi partide Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı, Merkez İlçe Sekreteri, Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve İl Yönetim Kurulu üyeliklerinde görev aldı.

Evli ve  bir çocuk babasıdır.