Çalımbay Beşiktaşa mı Dönüyor?

Çalımbay Beşiktaşa mı Dönüyor?
Beşiktaş’ta yıllarca forma giyen ve Beşiktaşlılığı ile bilinen Rıza Çalımbay'dan flaş açıklama...

Beşiktaş’ta yıllarca forma giyen ve sonrasında teknik direktör olarak da görev yapan Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı kulüpten teklif gelmesi halinde bu konuyu oturup konuşabileceğini söyledi. Konuya ilişkin olarak Radyospor’da Gündem programında Figen Civan ve İlker Koç’un sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay şunları söyledi:

TEKLİF GELİRSE OTURUR KONUŞURUZ

"Ben Beşiktaşlıyım. En çok şampiyonluğunu duyan ve bununla gurur duyanlardan biriyim. Şu an öyle birsey yok Sivasspor’un başındayım. Hem kupada hem ligde iddiamızı korunaya devam ediyoruz. Amacımız en güzel şekliyle bu işi bitirmek. Zaten sezon sonuda mukavelemiz bitiyor. Ben burada çok memnunum. Öyle birsey olduğunda da oturur konusuruz. Fikret Orman, benim çok sevdiğim bir isim. Babası ile de zamanında çalışmışlığımız var. Benim çok sevdiğim bir isim ve Beşiktaş'ın başına geldiği içinde çok mutluyum."

YERLİ HOCA TAKIMA ÇOK ŞEY KATAR AMA;

"Yerli teknik direktör hem Beşiktaş’a hem de Türk futboluna çok şey katacaktır. Ama yerli teknik direktörlere en son görev veriliyor her zaman. Ve imkanlar yabancılara sunulduğu kadar sunulmuyor. Beşiktaş’ta çalıştığımda hersey iyi gidiyordu ama sorun şuydu; Beşiktaş'ın hiç parası yoktu. Kupadan kopmuş, Avrupa’dan kopmuş, ligden kopmuş bir Beşiktaş vardı Del Bosgue’den aldığımda. Takımı 2. yarı aldık lider yaptık ama para olmayınca sonrasında ne transfer yapabildik ne birşey yapabildik. En iyi oyuncumuz satıldı; yerine de koyamadık. En önemli şey yönetim yerli direktörün arkasında durmalı. Gerekli destek verilmeli. Yalandan destek verilmemeli. İstenilen destek verildiği zaman güzel işler olur. Ayrıca altyapıya dönülmeli. Altyapıya A takım kadar önem verilmeli. Altyapıya önem verilirse hersey çok daha güzel olur."

ŞİFO MEHMET, SAMET AYBABA YA DA BEN..

"Ben Beşiktaşlıyım. Gelen  yöneticiler sevdiğimiz isimler. Bana bir teklif gelirse tabiî ki oturup konuşulur. Oraya gidersem eskisi gibi olmaz. Destek almak lazım taraftardan, yönetimden. Beşiktaş rahatca sıkıntılarından kurtulur. Yok gelmiyorum, diyemem ters olur. Oturur konuşuruz. Sadece ben değil; Şifo Mehmet, Samet Aybaba kim gelirse gelsin önemli olan desteği vermek lazım."

Kaynak:Radyospor