Çalımbay: Böyle Bir Sonuç Beklemiyordum

Çalımbay: Böyle Bir Sonuç Beklemiyordum
2-0 sona eren Ç.Rizespor - Kayserispor maç sonrası Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Kayserispor Teknik Direktörü Prosinecki, ile futbolcuların açıklamaları şöyle:

Maç sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, sakatlardan dolayı son altı haftadır galibiyet elde edemediklerini belirterek, “Kayserispor maçı bizim için çok önemliydi. Böyle bir sonuç ve böyle bir oyun beklemiyordum. Her şeye rağmen ikinci yarı çok iyi oynadık. İkinci yarının ilk pozisyonunda gol yedik. Rahatlıkla vurdurup gol yedik. İlk golün aynısını Kardemir Karabükspor maçında yemiştik. Defans arkadaşlarımız yapmamaları gereken hata yaptılar. Yapacak bir şey yok. Elimizdeki malzeme bu. Sakatımız bu maçla birlikte 8 oldu. Üç oyuncu değiştirdik hepsi sakatlıktan dolayı. Sekiz arkadaşım sakat. En büyük eksikliğimiz Hurşut. 12 hafta geride kaldı ama hiç bir maçta katkı sağlayamadı. Bu kadar sakatlık çok kötü. Bu kadar sakat ve bu hatalar olunca mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Bu sonuçlar bazı gerçekleri gösteriyor. Şans verdiğimiz arkadaşlar bunları değerlendiremiyor” dedi.

Ç.Rizesporlu futbolcu Sercan Kaya, toparlanmaları gerektiğini vurgulayarak, "Mücadeleden çok çabuk koptuk. Gol yiyebiliriz ama oyundan kopmamamız lazım. Bazı şeyleri bizim düzeltmemiz gerekiyor. Hafta boyunca konuştuğumuz her şey lafta kaldı. Taraftarımıza kötü bir mağlubiyet yaşattığımız için özür diliyoruz. Artık kalan maçlarda mücadelemizi yeniden sahaya yansıtmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kweuke ise sakatlık sonrası ilk kez forma giydiğini dile getirerek, "Uzun süre sonra sahada olmak kolay olmadı. Rahatsızlık hissedince çıkmak zorunda kaldım. Takımın genel performansı da iyi olmadı. Düzeltmemiz gereken çok şey var" diye konuştu.

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Teknik Direktörü Prosinecki, Rize deplasmanının zorlu olduğunu bilerek oynadıklarına dikkat çekerek, "İyi mücadele ettik. Sahada takım halinde iyi bir direnç ortaya koyduk. Çaykur Rizespor deplasmanının zorluğunu bilerek mücadele ettik. Önde olduğumuz maçlarda bile oyunu tutamıyorduk. İyi oyunculardan kurulu olmamıza rağmen güvenli oynayamıyorduk. Çaykur Rizespor deplasmanında iyi oyun oynadık. Çaykur Rizespor galibiyeti ile ufak bir nefes aldık. Ligin halen dibindeyiz. Futbolcuların üzerindeki stresi alacaktır. Bundan sonra çok daha iyi bir Kayserispor izlettireceğiz" dedi.

Kayserisporlu oyuncu Abdullah, bazı maçların sevgi ile kazanıldığını ifade ederek, "Beşiktaş maçı sonrası hoca istifa etti. Biz 30 kişi hocanın yanına giderek kararından vazgeçirdik. Biz bu maçı bugün değil Beşiktaş maçı sonrası kazandık. Yönetim cesur bir kararla lig sonuncusu olmamıza rağmen hocamızın arkasında durdu. Haklı bir galibiyet aldık" şeklinde konuştu.

Alper ise açıklamasında, bu haftayı kapattıklarını haftaya yeniden üç puan alabilmek için çalışmaya başlayacaklarını söyledi.