Çalımbay Galatasaray'ı Gözüne Kestirdi

Çalımbay Galatasaray'ı Gözüne Kestirdi
Ç.Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, hafta sonu deplasmanda oynayacakları Galatasaray müsabakasında golü düşünerek oynamaları halinde sıkıntı yaşamayacaklarını söyledi.

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay düzenlediği basın toplantısında hafta sonu TT Arena Stadyumu’nda oynayacakları Galatasaray müsabakasını değerlendirdi.

Çalımbay açıklamasında, “Galatasaray maçınında da golü düşünerek oynamamız gerekiyor. Rakibi gözümüzde büyütmeden puan veya puanlarla dönmek için oynamalıyız. Galatasaray çok iyi bir ekip. Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ekip. TT Arena bambaşka. Galatasaray burada seyircisi ile bütünleşince çok daha zor olacak. Tek korkum arkadaşlarımın ürkek oynamaları. Galatasaray maçında golü düşünerek oynarsak sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bizi üzen gelişmeler de var. Eren Albayrak belki de bir ay yok. Kıvanç Karakaş sakat, Sercan Kaya'nın oynayıp oynamayacağı belli değil. Kweuke tam hazır değil. Bu eksiklikler işlerimizi çok zorlaştıracak. Sakat arkadaşlarımız iyileşirse bizim için çok daha iyi olur." dedi.

Türkiye'nin en pahalı takımı ile oynayacaklarını vurgulayan Çalımbay, ayrıca şunları kaydetti: Galatasaray'da 18 dışındaki oyunculardan kadro kursanız şampiyonluğa oynar. Bizim bu maçta yapacağımız işler çok önemli.  Galatasaray'da kim oynamazsa oynamasın eksikliği hissedilmez. Melo bir eksiklik değil. Galatasaray'ın Juventus maçı var. Belki de bizim maça çok farklı bir kadro ile çıkabilir. Çünkü Juventus maçı çok zor. Kaybettikleri taktirde şansları azalabilir. Bizim maç da çok zor olacak. Galatasaray maçında oynamayı, kazanmayı düşünmezsek işimiz çok zor olur.

FATİH TERİM'İN GÖREVİNDEN ALINMASI

Fatih Terim’in görevinden alınmasının müsabakayı etkilemeyeceğini belirten Çalımbay, “Fatih Hoca'nın durumu Galatasaray'ın kendi içindeki sorun olduğu için gelişmeleri bilmiyoruz. Dışarıdan takip ediyoruz. Böyle bir karar birden bire alınmamıştır. Daha önceden konuşulmuştur. Fatih Hoca Galatasaray'a çok şeyler vermiş bir isim. Ayrılmasındaki mutlaka başka sebepler vardır. Hayırlısı olsun. Fatih Hoca Galatasaray'dan iyi şeyler vererek ayrılıyor. En kutsal yere gidiyor. Onu çok önemli maçlar bekliyor. İnşallah çok çok başarılı olur” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ MAÇINDAN YAŞANAN OLAYLAR

Beşiktaş maçında yaşanan olaylardan en büyük zararı Beşiktaş’ın göreceğini belirten Çalımbay, “Sahaya girilmesi yanlış. Futbolda hakem futbolcu hataları oluyor. Bunun çözümü sahaya girmek değil. Burada en çok Beşiktaş kulübü zarar görecek. Beşiktaş kulübü çok mağdur olacak. Ligde konumu çok iyiydi. Olaylara bakılınca iyi olaylar değil. Türkiye'de olsa içimizde olsa halledilebilirdi. Dış basında yazılanlar iyi değil. Olimpiyatlara şampiyonlarda karşımıza çıkacak.Bu inşallah ders olur son olur. Bundan iyi dersler çıkarılacağını düşünüyorum. Orada bin taraftar yok, 75 bin kişi vardı ve mağdur oldular” şeklinde konuştu.