Çalımbay, Hakem Aydınus'a Sahip Çıktı

Çalımbay, Hakem Aydınus'a Sahip Çıktı
Bursaspor maçı hazırlıklarını Rize Mehmet Cengiz Tesisleri'nde sürdüren Ç.Rizespor’da teknik direktör Rıza Çalımbay, basın menuplarına açıklamalarda bulundu.

Ç. Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, aldığı kararlarla Gaziantepspor teknik direktörü Bülent Uygun'un tepkisini çeken hakem Fırat Aydınus’un iyi bir maç yönettiğini söyledi.

Gaziantepspor maçında aldğı tartışmalı kararlar nedeniyle maç sonrası Gaziantepspor camiasının ve teknik direktör Bülent Uygun'un tepkisini çeken maçın hakemi Fırat Aydınus’un iyi bir müsabaka yönettiğini belirterek "Bu sezon maçlar artık altı hakemle yönetiliyor. Gaziantep maçının hakemi Fırat Aydınus çok iyi bir maç yönetti. Kırmızı kartta da haklıydı. Vermeseydi yanlış yapardı. Hakemin skora etki edecek bir yanlış karar verdiğini zannetmiyorum. Bülent Uygun için şansız bir gündü. Takımın eksik kalmasını hiçbir hoca istemez” diye konuştu.

KALECİ SERKAN'IN PERFORMANSI

Geçtiğimiz hafta Rizespor kalesinde Serkan’ın ilk kez görev yaptığını belirten Çalımbay “Serkan, Antep maçında iyi bir performans gösterdi. Diğer arkadaşlarımızın da iyi mücadelesiyle maça mükemmel bir şekilde başladık ve bitirdik. İyi bir galibiyet aldık. Lige baktığımızda iyi bir konumdayız. Bu istikrarı sürdürmemiz gerekiyor. Herkes biraz daha kapasitesinin üstüne çıkması lazım. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hazırlık maçları yapıyoruz. Bugün Arsinspor ile stadımızda bir hazırlık maçı yapacağız. Önümüzdeki haftadan itibaren ise hem kupa hem lig mücadelesi yapacağız. Takımda sakatlığı devam eden oyuncularımız var. Uche’nin sakatlığı devam ediyor. Cernat bu maçta sahada yerini alacaktır. Şu an iyi, geçen hafta risk almadık. Diğer taraftan Kweuka cezası bitti. Ama henüz yüzde yüz lige hazır değil. Onu kazanmamız için oynatıp birkaç hafta kaybedebiliriz. Uzun süredir maç oynamıyor. Gayretli bir arkadaşımız. Umarım iyi başlar. Ona ihtiyacımız var. Çok şey beklediğimiz bir arkadaşımız. Rizespor taraftarı da onu bekliyor. Biraz kilosu var. Maç temposunu yakalayıp birkaç hafta sonra gerçek Kweuke’yu izleyeceğiz” şeklinde konuştu.

BURSASPOR MAÇINDA DA HEDEF 3 PUAN

Bursaspor maçında taraftarın desteği ile bu maçtan üç puanla ayrılmak istediklerini söyleyen Çalımbay “Evimizde oynadığımız iki maçtan da galibiyet aldık. Bursa maçında önemli olan bize taraftarımız destek vermesini istiyoruz. İçerde ve dışarıda oyundan kopmayan galibiyeti düşünen bir takım olmaya çalışıyoruz. Bu istikrarı sürdürmek amacındayız. Bursaspor ile ilgili problemimiz olması mümkün değil. Türk futbolunun önemli kulüplerinden biri. Neden Rizespor’un arası açık olsun. İnşallah Bursa taraftarı gelir hep beraber müsabakayı izlerler. Her takım arasında rekabet vardır. Ufak tefek sorunlar vardır. Belli bir yerden sonra buna son vermek gerekiyor. Zor bir maç olacak biz galip gelmek istiyoruz. Son maçlarını kaybetmeleriyle bu maça daha iyi çıkmak isteyecekler. Taraftarımız ve takımımız bu maçta elinden gelenin en iyisini yapacağımızı düşünüyorum. Önümüzde zor maçlar var. Bursa, Galatasataray, Antalya gibi. Takımın arzu isteğinden memnunuz. Bursa maçı için her türlü tedbirimizi alacağız. Bu maçı mutlak kazanmak isteyecekler. Biz maçın başından sonuna kadar sahada ne yapılması gerekiyorsa bunları yapacağız. Yere sağlam basacağız” dedi.