Çalımbay: Kaleciler Çok İyiydi

Çalımbay: Kaleciler Çok İyiydi
Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 0-0 biten Beşiktaş maçı ardından değerlendirmelerde bulundu.

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın golsüz tamamlanmasını kalecilerin performansına bağladı.

Çalımbay, "Maçı kazanmak için sahaya çıktık. Hep golü düşünerek oynadık. Onlar da bize de pozisyon bulduk. İki taraf da kazanabilirdi. Son dakikalarda biraz daha dikkatli olsak golü atıp maçı kazanabilirdik." dedi.

Galibiyeti kaçırdıklarını ifade eden deneyimli teknik adam, "Maçın bir kısmında forvetsiz oynamak zorunda kaldık. Buna rağmen mükemmel mücadele ettik. Güzel ve zevkli bir maç oldu. İki takımın kaleciside de çok iyi oynadı. Buradan puanla çıkmamız çok önemli. Geçen hafta da böyle oynayıp puan alamamıştık. Bugün bunu başardık." diye konuştu.

Çalımbay, maçtan önce puan veya puanlar almak için geldiklerini belirterek, “Beraberliği düşünerek buraya gelmedik. İkinci yarı Beşiktaş bütün kozlarını kullandı. Güzel bir maç oldu. Bizim forveti çıkmamız dezavataj oldu. Son paslarımıza dikkat edemedik. İki takımında kalecileri çok iyi oynadılar. Deplasmanda puan almak güzeldi. son vuruşları ve pasları istedikleri gibi kullanamadık” dedi.

Süper ligde geldikleri yerin tesadüf olmadığını bu maçta gösterdiklerini anlatan tecrübeli teknik adam, “Mücadele forvetsiz oynadık. Burada sezon başında yaptığımız hatalı transferlerden dolayı sıkıntısını yaşadık. Beşiktaş kendi evinde puan kaybetmek istemiyordu. Antrenmanlarda çok çalışıyoruz. Bu gün ilk defa oynayan oyuncularımız var. Biraz daha alternatif futbolcularımız olsa bizim için daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Ç.RİZESPORLU FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Ç.Rizespor futbolcusu Sercan Kaya, zor bir maç oynayacaklarını bildiklerine değinerek, “Maçı çirkinleştirmeden 3 puan almak için oynadık. Maçı kazanamıyorsak kaybetmemesinide bilmemiz lazım” dedi.

Ç.Rizespor futbolcusu Oboabona da iyi mücadele ettiklerini, bundan dolayı da puan aldıklarını söyledi.