Çalımbay'dan Basın Toplantısı

Çalımbay'dan Basın Toplantısı
Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, ligde kolay maç olmadığını belirterek Kayseri Erciyes maçının zor geçeceğini söyledi.

Rize Mehmet Cengiz Tesisleri'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen Çaykur Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay, gelecek hafta oynayacakları rakipleri Kayseri Erciyes takımının lig tecrübesi yüksek oyunculardan kurulu olduğunu belirterek “Rakip bizden daha tecrübeli oyunculara sahip. Kadroları güçlü zor maç olacak. Zaten ligde kolay maç yok. Yalnız evimizde taraftar avantajımızı ilk maçta iyi kullandık. Taraftarımızın desteğiyle kazanamayacağımız maç yok. Gençlerbirliği maçında olduğu gibi taraftarımız bizi desteklerse biz yine kazanırız. Taraftar desteğine her maç ihtiyacımız var” diye konuştu.

Trabzonspor ile oynadıkları Karadeniz derbisine puan ve puanlar almak için çıktıklarını söyleyen Çalımbay “Maçın başında yediğimiz gol oyun anlayışımızı değiştirdi. Sonrasında yine tekrar oyunumuzu oynamaya başladık. Golü de bulduk. Sonuç olarak puan alamadık. Lig tecrübesi olan bir takıma karşı mücadele ettik. Biz girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek sonuç daha farklı olabilirdi. Hatalarımız oldu ama hiçbir zaman oyundan kopmadık. Direkten dönen bir topumuz var. Sonuç olarak bu maçtan puansız ayrıldık” dedi.

Takımda halen eksiklerin olduğunu ifade eden Çalımbay “Eksiklerimizi giderdiğimizde daha iyi bir futbol oynayacağız. Erciyes maçından sonra ligde bir ara var. Bu ara bizim için iyi olacak. Alabilirsek iki oyuncu daha alacağız. Bu aradan sonra bambaşka bir Rize takımı sahada olacak. Şu an ki futbolcularımızın performansını en üst noktaya çıkartmak için zaman gerekiyor. Bu arada eksiklerimizi gidereceğiz. İyi bir orta saha bulabilirsek alacağız. Yerli bir forvet arayışındayız. Pazarspor’dan Feyyaz konusunda bir düşüncemiz var ama henüz düşünce aşamasında. Yabancı kısıtlamasından dolayı transferimizi istediğimiz gibi yapamadık. Uche, Depetris şu an takıma çok katkısı olmayan oyuncularımız. Bu oyunculardan istediğimiz gibi yararlanamıyoruz. Bu mevkide Kweuke ve Tevfik var. Tevfik’i başka mevkide değerlendirebiliriz. İyi bir forvet oyuncu bulmamız lazım. Forvet açısından sıkıntı yaşıyoruz. Takımda şu an kadromuzda düşünmediğimiz oyuncuları kiralık olarak başka takımlara vereceğiz. Transferimizin tamamlanmasını bekliyoruz. Birkaç arkadaşımızı oynayabilecekleri takımlara vereceğiz. Son yabancı hakkımızı kullanmak istiyoruz ama tecrübeli iyi bir adam bulursak alabiliriz. Yoksa kulübede oturacak oyuncu almayacağız. Maddi açıdan da alamadığımız oyuncular oldu" ifadelerini kullandı.

Cernat’ın durumunun iyi olduğunu belirten Çalımbay “Şu an bu oyuncumuzun sakatlığı yok. Kulağında bir rahatsızlığı vardı. İğne olması gerekiyordu. Ama kullandığı kortizon ilacı, doping içeriyor. Bu yüzden bu oyuncuyu Trabzon maçında oynatamadık. Önümüzdeki hafta Kayseri Erciyesspor maçında oynaması için şu anlık bir engel yok” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN IRAKLI OYUNCU İLE ARAPÇA KONUŞMUŞ
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretinde kendilerini de ziyaret ettiğini dile getiren Çalımbay “Başbakanımız bizi ziyaret ederek tek tek futbolcularımız ile sohbet etti. Daha önceki yıllarda Çaykur Rizespor’un evinde maç kazanamadığını belirten Başbakanımız, bu sezona iyi başladığımız için bizi tebrik etti. Bu sezona evimizde iyi başladık. Ayrıca Başbakan Erdoğan, oyuncumuz Ali Adnan ile Arapça konuşarak sohbet etti” diye konuştu.