Çalımbay'dan Olay Açıklamalar !

Çalımbay'dan Olay Açıklamalar !
Boşta yerli iyi kaleci varda, biz mi almadık ve Hurşut Meriç'in 1,5 ay sahalardan uzak kalacağını açıklayan Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Yekta, Ceyhun ve Alanzinho ile ilgilenmediklerini açıkladı.

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, lig öncesi olay yaratacak bazı açıklamalarda bulundu. Ceyhun Gülselam transferinin kapandığını ifade eden Çalımbay'ın açıklamaları şöyle:

“Godfrey Oboabona İlk Maça Yetişmez”

Teknik direktör Rıza Çalımbay’ın özellikle defanstaki eksiklere yönelik transfer talebi doğrultusunda Sunshine Stars takımında forma giyen 22 yaşındaki Nijeryalı stoper Godfrey Oboabona’yla 4 yıllık sözleşme imzaladıkları, bu oyuncunun G.Afrika maçı sonrası İstanbul’a geleceğini belirterek, ilk lig maçında forma giymesinin ise çok zor olduğunu söyledi.

“Brezilyalı Tıta Keşke Olsaydı “

Nijeryalı stoper oyuncunun iyi bir futbolcu olduğunu belirten Çalımbay, “ Gönül isterdi ki İspanya ligine transfer olan Faslı stoper veya Brezilyalı Tıta’yı yerli olarakta bu mevki için düşündüğümüz Fenerbahçeli Serdar Kesimal’ı kadromuza katsaydık. Özellikle Brezilyalı oyuncu Tıta ileriki yıllarda Ç.Rizespor’a para kazandırarak giden oyuncu olurdu. Olmadı, hayırlısı olsun diyelim” açıklamasında bulundu.

“Boşta Yerli İyi Kaleci Varda, Biz mi Almadık !”

En son yapılan kaleci Eray transferi hakkında kendisine sorulan soruya Çalımbay şöyle cevap verdi: “Ben Volkan Babacan veya Serkan Kırıntılıyı istemiştim. Maalesef iki oyuncunun transferleri malum sebeplerden dolayı gerçekleşmedi. Ligde iyi bir yerli kaleci bulmak zor. Eray arkadaşımızda süper lig tecrübesine sahip bir isim. Necati olsun, Eray olsun, Pawelek olsun hepsine çok güveniyorum. İnşallah benim onlara olan güvenimi boşa çıkarmazlar” dedi.

“Fatih Terim’le Görüştüm”

Ç.Rizespor teknik patronu Rıza Çalımbay, gündemde olan G.Saraylı Ceyhun transferinin kesinlikle kapandığını, bu futbolcu için dün bir toplantıda bir araya geldiği Fatih Terim’le de bir kez daha görüştüğünü söyledi. Fatih hocanın bu oyuncuyu bırakmaması üzerine Ceyhun’dan vazgeçtiklerini ve bir başka sarı-kırmızlı oyuncu olan Yekta Kurtuluş’tan da ilgilenmedikleri belirtti.

Çalımbay ayrıca, Fenerbahçeli Holmen ve Trabzonspor’lu Alanzinho ile de ilgilenmediklerini deklere etti.

“5 Eylül’e Kadar Gidende Olur, Gelende Olur”

Transferin bitiş tarihi olan 5 Eylül akşamına kadar gelecek ve gidecek oyuncuların olabileceğinin altını çizen deneyimli teknik adam, “bulabilirsek, iyi bir yerli kaleci alabiliriz. On libero olarak yerli bir oyuncu alacağız. Kadroda yer alan bazı oyuncularla da bağımızı koparabiliriz. Alt yapıdan gelen oyuncuların mutlaka oynayacak bir kulübe transfer olmaları gerek. Bazı arkadaşlarda kendileri gitmek istemeleri halinde onlarla yollarımızı ayırabiliriz” şeklinde konuştu.

“Kweuke’nin Ceza Durumu Net Değil”

Kweuke’nin cezasının kaldırılması konusunda Çek Cumhuriyeti Federasyonundan haber beklediklerini söyleyen Çalımbay, bu futbolcunun lisansı henüz çıkmadı. Cuma günü olay netleşir açıklamasında bulundu.

“Hurşut Meriç 1-2 Ay Yok…!”

Son oynadıkları Beşiktaş karşılaşmasında C.Ahmet Alkılıç’ın neden oynamadığı sorusuna karşı tecrübeli teknik adam “ C.Ahmet’in sakatlığı filan yok. Ben bu maçta bilerek Hurşut’u görmek istedim. Bu oyuncuya hiç şans vermemiştim, değiştirecek başka oyuncu kalmadığından Ahmet’i oynatamadım. Hurşut’te sorun var. Bu futbolcu yaklaşık 1-2 ay takımla olamayacak. Karsığında oluşan sakatlık sonrası tedavi olması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Hedeflerinin sezon sonu ilk 10’un içinde yer almak olduğunu, bu senenin zor geçeceğini yineleyen Çalımbay, Önümüzde ki sezon en fazla bu kadroya 4-5 oyuncu takviye yaparak çok daha rahat bir sezon geçireceklerini dile getirdi.

“En Büyük Sıkıntı Oturmuş Kadromuz Yok”

En büyük sıkıntılarının oturmamış bir kadroya sahip olduklarını, bu sıkıntıyı da zamanla aşacaklarını belirten Çalımbay, yönetimin hedefinin de ilk 10 olduğunu bu doğrultuda sezon sonu hedeflerini gerçekleştireceklerini söyleyerek sözlerine nokta koydu.

“Ousman Vıera Maç Sabahı Rize’ye Gelecek !”

Basın toplantısında bulunan idari menajer Kerem Atılmaz’da Milli takım maçlarında bulunan Ousman Vıera’nın Cumartesi günü Amerika- Fransa uçuşu sonrası İstanbul’a geleceğini, Slevokya Milli takımının da oynayan Depetris ve Irak A Milli takımında yer alan Ali Adnan’ın Perşembe akşamı Rize’ye döneceklerini söyledi.

Haber: Selim Denizalp