Camiler ve Din Görevlileri Haftası Rize İl Birinciliği Yarışmaları Yapıldı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Rize İl Birinciliği Yarışmaları Yapıldı
2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Rize’de yapılan Hafızlık, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, Hutbe Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmalarında dereceye girenler belli oldu.

2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde Rize genelinde müftülük personelleri arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, Hutbe Okuma ve Ezanı Güzel Okuma yarışmaları yapıldı.

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-il-birinciligi-yarismalari-yapildi-(5).jpg

Yarışmalar sonunda Ezanı Güzel Okumada Rize Merkez İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi Bilal Habeşi Yılmaz, Hafızlıkta Rize Merkez Yeni Orta Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Emin Kanbur, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okumada Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkez Aşere Kursiyeri Fethullah Gökçe, Etkili Hutbe Sunumunda Rize Merkez Ortapazar Köyü Kur’an Kursu Öğreticisi Ekrem Büyük, birinci oldu.

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-il-birinciligi-yarismalari-yapildi-(3).jpg

Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan Bilal Habeşi Yılmaz 26 Haziran 2016 tarihinde Giresun’da, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan Fethullah Gökçe 19 Haziran 2016 tarihinde Rize’de, Hafızlık Yarışmasında birinci olan Mehmet Emin Kanbur 12 Haziran 2016 tarihinde Çorum’da, Hutbe Okuma Yarışmasında birinci olan Ekrem Büyük ise 03 Temmuz 2016 tarihinde Amasya’da yapılacak bölge yarışmalarında Rize’yi temsil edecek.

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-il-birinciligi-yarismalari-yapildi-(1).jpg

İl birincilerini belirlemek amacıyla Çayeli Sahil Camii’nde gerçekleştirilen yarışmalarda komisyon başkanı olarak İl Müftüsü İsmail Yalçın, üye olarak ise İl Müftü Yardımcıları Hakkı Gür ve Ali Çakmak, Güneysu İlçe Müftüsü Abdulkerim Çelik, Çayeli İlçe Müftüsü Abdullah Yılmaz ve İmam-Hatip Mehmet Emin Albayrak görev aldı.

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-il-birinciligi-yarismalari-yapildi-(4).jpg

Oldukça heyecanlı geçen yarışma sonucunda dereceye girenler şöyle:

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-il-birinciligi-yarismalari-yapildi1.jpg

camiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-il-birinciligi-yarismalari-yapildi-(6).jpgcamiler-ve-din-gorevlileri-haftasi-il-birinciligi-yarismalari-yapildi-(2).jpg