Camiye haciz geldi

Camiye haciz geldi
Samsun'da bağışlarla yapılan camiinin müteahhidi, parasını alamadığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı ve camiye 31 bin TL'lik icra takibi başlattı.

Yapımına 2001 yılında başlanan ve 2007 yılında bağışlarla zorluklarla tamamlanarak hizmete giren Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Mescidi Aksa Camii'nin taşeronu, 25 bin TL ücretini alamadığı öne sürerek Mescidi Aksa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni mahkemeye verdi.

Asliye 3. Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada, Mescidi Aksa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği haksız bulundu. Derneğin Yargıtay'a yaptığı itirazda olumsuz sonuçlandı. Elde yeterli resmi belgenin bulunmaması nedeniyle, faiziyle birlikte derneğin, 31 bin TL ödemesine karar verdi.

Taşeron A.K., Samsun 3. İcra Müdürlüğü'ne başvurarak ödemenin kendisine yapılmaması üzerine icra takibi başlattı. İcra Müdürlüğü camiye tebligatta bulundu. Ayrıca camideki klima, avize, halı, diğer ibadet ve kullanım malzemeleri tutakla belirlendi, 25 bin TL'lik tespit yapıldı.

Cami cemaati ve dernek üyeleri paraları ödemediklerini belirtirken, güvendikleri için resmi evrak tutmadıklarını, dernek defterlerine tüm ödemelerin işlendiğini dile getirdi. Mescidi Aksa Camii Dernek Başkanı Zekai Işıtan, ellerinde yeterli belge olmadığı için davayı kaybettiklerini, bağışlarla yapılan bir camiye haciz geleceğini söyledi.

Taşeron A.K. ile 20 bin ödeme, 5 bin kendisinin bağışı şeklinde anlaşıldığını, kendisine 28 bin TL ödeme yapıldığını, bunun dernek kayıtlarında mevcut olduğunu ifade eden Işıtan, "İnsanlarda Allah korkusu kalmamış. 31 bin TL ödeyecek durumumuz yok. Yetkililerden soruna çözüm bulunmasını istiyoruz. Bir ibadethaneye nasıl haciz uygulayacaklar onu da anlamıyorum" dedi. Mahalle sakinleri de haciz uygulamasına tepki gösterdi.