Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği Başladı

Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği Başladı
Rize'nin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Ayder Yaylası'nda düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği" başladı.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda bu yıl 9.'su düzenlenen Kardan Adam Şenliği bugün düzenlenen etkinliklerle başladı.Şenlikte karda şambrel ve naylonla kayan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince (ÇADOSK) organize edilen şenlikte, yöre sanatçıları konser verdi. Kardan heykellerin yapıldığı şenliğe katılan vatandaşlar, kar üstünde horon oynadı. Bazı katılımcıların ise şambrel ve naylon yardımıyla karda kaymaları, renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlik kapsamında Türkiye Kayak Federasyonu tarafından tüfekli atış sporu olan Biatlon Türkiye Şampiyonası gerçekleştirildi. Şenlikte mahalli sanatçıların konserleri de gerçekleşti. Şenliğin ilk gününde şenliğe katılanlar saatlerde kar üzerinde horonlar oynadı.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 9.'su gerçekleştirilen şenliğe, ülkenin her yerinden katılım olduğunu söyledi.

Vatandaşların, düzenlenen çeşitli aktiviteler sayesinde eğlendiğini ifade eden Haşimoğlu, "Hedefimiz, Ayder Yaylası'nı uluslararası kış turizmine açmak. Bu tür etkinliklerle her kesimden insanı buraya çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanvekili Fatih Kıyıcı da Türkiye'de uluslararası yarışmalar dışında ilk kez Biatlon Türkiye Şampiyonası'nın Ayder Yaylası'nda gerçekleştirildiğini vurgulayarak "9 ilden 46 sporcunun yarıştığı şampiyona yarın sona erecek" diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı, İlçe Kaymakamı Aziz Gölbaşı, ÇADOSK Başkanı Tahsin Altay ile yerli ve yabancı turistlerin katıldığı şenlik, yarınki etkinliklerin ardından sona erecek.

camlihemsin-ayder-kardan-adam-senligi-basladi.jpg