Çanakkale Geçilmedi Geçilmeyecek!

Çanakkale Geçilmedi Geçilmeyecek!
Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümü nedeniyle Rize'de sabah erken saatlerde düzenlenen Resmi törenlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi de alternatif anma töreni düzenledi.

Çağdaş, Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerinin atıldığı Ulusal Kurtuluş Savaşının en önemli kıvılcımı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, destanlaşan zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Rize'de de törenlerle kutlandı.

Rize Valiliği tören alanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen remi törenlere de katılan CHP Rize İl örgütü, daha sonra alandan ayrılmayarak, Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

12-014.jpg

Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti

Burada konuşan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, Çanakkale Savaşlarında ve o günden bu güne yurt savunmasında yaşamlarını kaybeden şehitleri şükran, minnet ve rahmetle andıklarını ifade ederek; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin, emperyalistlere karşı verdiği mücadele, Çanakkale Zaferiyle simgeleşmiştir. Çanakkale'de yazılan destanla başlayan ve burada kazanılan Zaferle, adım-adım tüm Misak-ı Milli sınırlarından temizlenen emperyalist işgalciler, son olarak İzmir'den denize dökülmüş ve bu işgal son bularak, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur" dedi.

Bugün üzerinde yaşadığımız topraklarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin Çanakkale'de verilen mücadelenin sonucu olduğuna işaret eden Rakıcı, "Bugün, Çanakkale'de verilen mücadele ve şehitlerimizi anmak, içte ve dışta Cumhuriyet düşmanlarına karşı Türk insanının vatanı için yapabileceklerinin açık göstergesidir" şeklinde konuşmasını sürdürdü.

13-003.jpg

Yeniden Kuvayi Milliye

"İçinde yaşadığımız bugün, hala emperyalist güçlerin ülkemizi bölme uğraşlarına karşı, Cumhuriyeti koruma ve kollama görevinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz" diye konuşmasını devam ettiren Rakıcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu bilinçle ve yeniden Kuvayi Milliye ruhuyla, emperyalist güçlere karşı birleşip bütünleşerek, iç ve dış düşmanlara karşı Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatacağız. Çanakkale şehitlerimizi ve bugüne kadar yurt savunmasında kaybettiğimiz bütün şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz."

"Çanakkale geçilmedi, geçilmeyecek" sloganı atan CHP'liler daha sonra Rize İl Başkanlığına geçerek burada, Çanakkale Zaferi Belgeseli ve okunan şiirlerle Zaferin 102.yıldönümü anmalarını sürdürdü.

Kaynak:Ömer Şan