Canavar Koca!

Canavar Koca!
Eşinin burnunu kıran kişi, 3 aylık bebek Medine'yi de döverek komaya soktu. Hastaneye kaldırılan bebek kurtarılamadı.

Malatya'da 3 aylık bebeğin dövülerek ve yere atılarak öldürüldüğü iddia edildi. Bebeğin babası, olaydan dolayı tutuklanırken, akrabaları ise olayın haberleştirilmesine tepki gösteriyorlar.

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan, Malatya'da yaşayan Y.K'nın (33), karısı V.K'yı döverek burnunu kırdığını ve kadının İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde ameliyata alındığını ifade ederek, Y.K'nın evde bulunan kızı Medine K'yı da dövdüğünü anlattı.

Komaya giren Medine'nin akrabalarınca Malatya Devlet Hastanesine götürüldüğünü, buradan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan bebeğin kurtarılamadığını anlatan Konan, ''Devlet Bakanımız Selma Aliye Kavaf, konuyu duyunca gerekli çalışmanın yapılması için talimat verdi. Kocasının darp etmesi sonucu burnu kırılan anne ve iki çocuğu tarafımızca koruma altına alınacak'' dedi.

Bu arada, eşinin burnunu kırarak 3 aylık bebeğin de ölümüne neden olan baba Y.K'nın gözaltında olduğu öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE DÖVMÜŞ
Baba Yaşar K'nin daha önce de aile fertlerini darbettiği ve hakkında şikayette bulunulduğu öğrenildi. Kocasının darbetmesi sonucu burnu kırılan Vacide K'nin kardeşi Muhittin A, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı duyduktan sonra Elazığ'dan Malatya'ya geldiğini, eniştesinin önceki tarihlerde de ablası ve yeğenlerini darbettiğini bildiğini söyledi.

Eşi ve çocuklarını darbettiği için eniştesi hakkında şikayette  bulunduğunu ifade eden Muhittin A, şunları söyledi: ''Ablam burnu kırılarak hastaneye kaldırıldıktan sonra beni aradı. Hastanede ameliyat olduğunu, en küçük çocuğu Medine'nin de durumunun iyi olmadığını söyledi. Çocuğun beyin kanaması geçirdiğini ve öldüğünü öğrendik. Ablam olaydan sonra kocasının ailesi tarafından tehdit edilerek şikayetinden vazgeçirilmeye çalışılmış. Ablam ve yeğenlerimin koruma altına alınmasını istiyorum. 3 yaşındaki yeğenim sürekli darbedildiği için konuşma zorluğu yaşıyor.''

BOŞANARAK YENİ BİR HAYAT KURMAK İSTİYOR
Malatya Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Konan da Vacide K. ile görüştüğünü belirterek ''Kendisine koruma altına alma teklifinde bulunduk ancak kocasından boşanmak, kendine ait hayat kurmak,  çocuklarının başında olmak istediğini, dolayısıyla maddi yardım dışında korunma altına alınmak istemediğini söyledi'' dedi.

Bu arada, gözaltında bulunan Yaşar K'nin Yamaç Mahallesi'ndeki evine giderek anne Vacide K. ile iki çocuğunu koruma altına almak isteyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ile uzmanlar, Yaşar K'nin yakınlarının tepkisiyle karşılaştı. Görüntü almak isteyen basın mensupları engellendi.

Malatya'nın Yamaç Mahallesi'ndeki evlerinde, Yaşar K. (33), karısı Vacide K'yi döverek burnunu kırmış, genç kadın İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde ameliyata alınmıştı. Yaşar K'nin evde bulunan kızı Medine K'yi de dövdüğü ileri sürülmüştü. Komaya giren Medine de aynı merkeze gönderilmiş, beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetmişti.