Çankaya'da İlk Kez Rizeli Cumhurbaşkanı Olacak

Çankaya'da İlk Kez Rizeli Cumhurbaşkanı Olacak
AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, cumhurbaşkanlığı seçimi Rize’nin meselesidir. Çünkü Çankaya’da Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Rizeli görev yapacak.” dedi.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Rize'deki Sivil Toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye başladı. Ayar, ziyaretler kapsamında yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Rize'nin meselesi olduğunu kaydederek, "Çünkü Çankaya’da Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Rizeli görev yapacaktır. Bu Rize'nin bütün parti aidiyetlerini bütün ihtilaflarını bir tarafa bırakarak sahip çıkması, birleşmesi ve bütünleşmesi gereken bir konudur." dedi.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Rize'deki STK'ları ziyaret etmeye başlayan Ayar, ziyaretlerine Rize Ziraat Odası ve Rize Ticaret Odasını ziyaret ederek başladı. STK ziyaretleri sırasında Ayar'a il Başkan yardımcıları Murat Artan, Ali Haydar Er, il yönetim kurulu üyesi Sinan Oğur, Merkez İlçe Başkanı Murat Saadettin Türüt ve il genel meclis başkanı Muhammed Avcı da eşlik etti.

hikmet-ayar-stk-ziyaretlerinde--3.jpg

Ziyaretlerine ilk olarak Rize Ziraat Odasıyla başlayan Ayar, burada Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç'le bir araya geldi. Ziraat odası ziyareti sonrasında Ayar ve beraberindekiler Rize Ticaret Odasına giderek oda başkanı Şaban Aziz Karamehmet'le bir araya geldi.

Ayar, ziyaretleri sırasında yaptığı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasının parti meselesinden çıkarak Türkiye'nin ve Rize'nin meselesi haline geldiğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı seçimi Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmasıyla parti meselesinden çıkarak Rize'nin bir meselesi haline gelmiştir. Çünkü Çankaya’da Türkiye cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Rizeli görev yapacaktır. Bu Rize'nin bütün parti aidiyetlerini bütün ihtilaflarını bir tarafa bırakarak sahip çıkması, birleşmesi ve bütünleşmesi gereken bir konudur. Süreci mümkün olduğunca politikleştirmeden ve siyasal ayrılıkları bir tarafa bırakarak yürütmek niyetindeyiz. Sayın başbakanımız bugüne kadar  Rize ve Türkiye'ye kazandırdıklarıyla bunu hak ediyor. Dolayısıyla bu hususta bizler sivil toplum örgütlerimizden de destek bekliyoruz. Katkılarınızı düşüncelerinizi fikirlerinizi bekliyoruz. Rizeli bir cumhurbaşkanının aday olduğu seçimde hedefimiz açık ara Türkiye 1. Si olabilmektir. Tüm Rize el ele vererek bunu inşallah başaracağız." dedi.

hikmet-ayar-stk-ziyaretlerinde--2.jpg

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ise yaptığı açıklamada, " Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olduğu bir seçimde bizler kurumsal anlamda da kişisel anlamda da ne gerekiyorsa yaparız. Çünkü sayın başbakanımız Rize'miz için büyük bir şanstır. Hizmetleri ortadadır. İnşallah Rize tarihi bir rekorla recep Tayyip Erdoğan desteğini verecektir."  dedi.

Rize Ticaret Odası  Başkanı Şaban Aziz Karamehmet'de cumhurbaşkanlığı seçimlerini siyasi bir mesele olarak görmediklerini ifade ederek;  "Bizde bu meseleyi siyasi bir konu olarak görmüyoruz. Sayın başbakanımız Rize'den en yüksek oyu alarak inşallah cumhurbaşkanı seçilecektir. Bu konuda bizlerde üzerimize düşeni yapmaktan çekinmeyiz. Bu başarıyı bizler Rize'nin bütünün başarısı olarak görürüz." dedi.

hikmet-ayar-stk-ziyaretlerinde--1.jpg