Cankurtaran Cengiz İnşaat'ta

Cankurtaran Cengiz İnşaat'ta
Artvin Hopa Dağı Cankurtaran Tüneli ihalesi gerçekleştirildi.17 firma arasında en düşük teklif olan yüzde 49 kırım ve 97 milyon TL’lik teklifle Cengiz İnşaat-MAPA-MAKYOL ortaklığı ihalede en düşük teklifi verdi.

Artvin Hopa Dağı Cankurtaran Tüneli ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye giren 17 firma arasında en düşük teklif olan yüzde 49 kırım ve 97 milyon TL’lik teklif veren Cengiz İnşaat-MAPA-MAKYOL ortaklığı ihalede en düşük teklifi verdi.

İhalenin geçici sonucu bu olurken ihaleyi gerçekleştiren Karayolları Genel Müdürlüğü Hopa Cankurtaran Tüneli ihale komisyonu, ihale ile ilgili kesin kararı verecek ve itiraz süresinin dolması üzerine de kazanan firma açıklanacak ve de yer teslimi yapılacak.

Artvin halkının yıllardır beklediği rüya artık gerçek oluyor. Hopa Cankurtaran Tüneli’ni inşaatında bir önemli viraj daha dönülürken ihale Karayolları Genel Müdürlüğü’nde dün gerçekleştirildi. Yaklaşık bir saat süren ihalede 17 firma Hopa Cankurtaran Tüneli için teklif verdi. Yaklaşık bir saat süren ihale sonrasında yüzde 49 kırım yapan bu tüneli ve bağlı yollarını 97 milyon TL’ye yapabileceğinin teminatını veren Cengiz İnşaat-MAPA ve MAKYOL ortaklığı kesin sonucu henüz açıklanmayan ihalenin geçici galibi olacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Cankurtaran Tüneli ile ilgili olarak herhangi bir sorunun bulunmadığını bu yıl içinde 25 Milyon TL ödenek ayrıldığını söyledi. Karayolları olarak Artvin halkının yıllardır özlemini çektiği Cankurtaran Tüneli’ne bakışlarının son derece olumlu olduğunun altını çizen Yeşil, tünelin belirlenen süre içerisinde tamamlanması için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini ve yaklaşık 3 yıl içerisinde tünelin geçilerek asfalt kaplı ve ışıklı bir şekilde ulaşıma açılmasını hedeflediklerini ifade etti. Bu yıl için tünele çok önemli bir miktarda ödenek ayrıldığına vurgu yapan Yeşil, Ulaştırma Bakanlığı’nın Başbakanlık’ın talimatı ile bu tünelin zamanında tamamlanması için hassas bir yaklaşım gösterdiğini belirtti.

Artvin’in yıllardır beklediği Cankurtaran Tüneli tamamlanması ile birlikte Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında inşa edilen ve Türkiye'nin en uzun kara yolu tünelinin de bulunduğu Bolaman-Perşembe arasındaki Nefise Akçelik tüneli unvanını kaybedecek. Sahil yolunda bulunan Bolaman-Perşembe arasındaki Türkiye'nin en uzun kara yolu tüneli olan 3 bin 775 metrelik ''Nefise Akçelik Tüneli'', Cankurtaran Tüneli’nin ihalesinin gerçekleştirilmesi ile net uzunluğu 5 bin 286, giriş çıkış yapısı ile birlikte 5 bin 300 metrelik uzunluğu ile ülkemizin en uzun tüneli olacak. Bu uzunluğu ile Avrupa ve dünyada da sayılı tüneller arasına girecek olan Cankurtaran Tüneli, iki tüp şeklinde inşa edilecek olması ve her bir tüpte 2 şerit yol olacak.

Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin İl Başkanı Tuncer Başer ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılan ihale ile ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Temennimiz odur ki bu ihalenin hayırlı olmasıdır. Bu ihaleyi kimin aldığı bizim için hiçbir önemi yoktur. Dileğimiz ihaleyi alan firmaların inşaatı ihale şartnamesinde yer alan 910 iş gününde işi tamamlamalarıdır. İhale sonuçlanmıştır. AK Parti iktidarı olarak halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.