Cansu Bektaş 3 Avrupa Rekoru Kırarak 3 Altın Madalya Kazandı

Cansu Bektaş 3 Avrupa Rekoru Kırarak 3 Altın Madalya Kazandı
Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde 45 kiloda podyuma çıkan milli sporcu Cansu Bektaş, 3 Avrupa gençler rekoru kırarak 3 altın madalya birden elde etti.

Geçmiş dönemlerde formasını giydiği Çaykur Rizespor Kulübü ve Rize TOHM’da yakaladığı başarılarla Milli Takımda yer alan ve Milli Forma altında rekorlar kırarak Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluğu kazanarak adından söz ettiren, ardından memleketi Giresun’da kariyerine devam eden Giresun Gençlik Spor Kulübünün geleceğin yıldız adaylarından Cansu Bektaş, Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda 3 Avrupa gençler rekoru kırarak 3 altın madalya kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası Ermenistan’ın başkenti Erivan’da başladı. 40 ülkeden 172 kadın, 146 erkek toplam 318 sporcunun katılımı ile gerçekleşen organizasyonun ilk gününde 45 kilo kadınlarda Cansu Bektaş ve Gamze Altun podyuma çıktı. Milli sporcularımız günü 3 altın ve 1 gümüş madalya olmak üzere 4 madalya ile tamamladı.

Kadınlar 45 kiloda podyuma çıkan Cansu Bektaş, koparmada 72, silkmede 90 ve toplamda 162 kilo ile 3 Avrupa gençler rekoru kırarak 3 altın madalya birden kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu.

Bu sıklette yarışan Gamze Altun ise koparmada 63 kiloluk kaldırışıyla 5. sırayı alırken, silkmede 89 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu. Altun, toplamda ise 152 kilo ile Avrupa 4’ncüsü oldu.

Müsabaka sonrasında sporculara madalyasını Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü takdim etti.

Akşam seansında ise 49 kilo kadınlarda Duygu Alıcı koparmada 79 kilo, silkmede 96 kilo, toplamda da 175 kiloluk derecesiyle dördüncü sırada yer aldı. Bu sıklette diğer sporcumuz Pelinsu Bayav koparmada 78 kilo ile beşinci sırada yer alırken, sakatlığı sebebiyle silkme mücadelesinden çekilmek zorunda kaldı.

Bakan Kasapoğlu, Cansu Bektaş'ı kutladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tebrik mesajında, "Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda 45 kiloda mücadele eden milli sporcumuz Cansu Bektaş, Avrupa gençler rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu. Genç sporcu kardeşimi başarısından dolayı tebrik ediyor, devam eden organizasyonda mücadele edecek sporculara başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

cansu-bektas-ve-gamze-altun-madalya-seromonisinde.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.